Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta aloitettu esitutkinta – tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta aloitettu esitutkinta – tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena

Huhtikuussa kuolleena löytynyt susi oli poliisin mukaan pannoitettu 17. päivä maaliskuuta Virroilla, ja sen paikannus on jäänyt paikalleen 21. päivä huhtikuuta.
Jaana Kankaanpää
Sudesta löydettiin poliisin mukaan vammoja, jotka ovat aiheutettu ampuma-aseella. Vammat ovat kuitenkin vanhoja, eivätkä ne ole syntyneet pannoituksen jälkeen.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että se on aloittanut huhtikuun lopussa Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta esitutkinnan. Julkisuudessa on aiemmin ollut esillä, että susi olisi löydetty Keuruulta. Tapausta tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena.

Huhtikuussa kuolleena löytynyt susi oli poliisin mukaan pannoitettu 17. päivä maaliskuuta Virroilla, ja sen paikannus on jäänyt paikalleen 21. päivä huhtikuuta.

Sudesta löydettiin poliisin mukaan vammoja, jotka ovat aiheutettu ampuma-aseella. Vammat ovat kuitenkin vanhoja, eivätkä ne ole syntyneet pannoituksen jälkeen. Pannan lisäksi sudessa oli punainen muovinen korvamerkki numerolla 198/19.

Poliisi pyytää ilmoittamaan suden ampumiseen liittyvistä havainnoista osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Viestin otsikoksi pyydetään laittamaan "Susi/Virrat"

Lue lisää:

AFP: Saksan hallitus on päättänyt höllentää susien metsästystä koskevia säännöksiä

Lue lisää

Poliisihallitus esittää: Enimmäispituus poliisin toimintavalmiusajalle jatkossa eri pituinen eri puolilla maata

Porvoon poliisiampumiselle ei löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia – ruotsalaisveljesten epäillään tehneen tiedusteluja, jotta poliisi saadaan ansaan

Nautalauma karkuteillä Pieksämäellä – poliisi varoittaa teillä liikkuvia

Amnesty: Vähemmistöt joutuneet poliisin koronavirustoimien silmätikuksi Euroopassa – kohtaavat muita enemmän väkivaltaa