Erä

Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta aloitettu esitutkinta – tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena

Huhtikuussa kuolleena löytynyt susi oli poliisin mukaan pannoitettu 17. päivä maaliskuuta Virroilla, ja sen paikannus on jäänyt paikalleen 21. päivä huhtikuuta.
Jaana Kankaanpää
Sudesta löydettiin poliisin mukaan vammoja, jotka ovat aiheutettu ampuma-aseella. Vammat ovat kuitenkin vanhoja, eivätkä ne ole syntyneet pannoituksen jälkeen.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että se on aloittanut huhtikuun lopussa Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta esitutkinnan. Julkisuudessa on aiemmin ollut esillä, että susi olisi löydetty Keuruulta. Tapausta tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena.

Huhtikuussa kuolleena löytynyt susi oli poliisin mukaan pannoitettu 17. päivä maaliskuuta Virroilla, ja sen paikannus on jäänyt paikalleen 21. päivä huhtikuuta.

Sudesta löydettiin poliisin mukaan vammoja, jotka ovat aiheutettu ampuma-aseella. Vammat ovat kuitenkin vanhoja, eivätkä ne ole syntyneet pannoituksen jälkeen. Pannan lisäksi sudessa oli punainen muovinen korvamerkki numerolla 198/19.

Poliisi pyytää ilmoittamaan suden ampumiseen liittyvistä havainnoista osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Viestin otsikoksi pyydetään laittamaan "Susi/Virrat"

Lue lisää:

AFP: Saksan hallitus on päättänyt höllentää susien metsästystä koskevia säännöksiä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Osaathan käyttää varoituskolmiota oikein? Poliisi neuvoo

Luke julkisti kanta-arvion: Susilaumojen määrä kasvoi idässä – myös susien kokonaisyksilömäärä kasvoi vuoden takaisesta 185–205 yksilöön

Poliisi muistuttaa vanhempia: Pidä puhelin päällä tulevana viikonloppuna