Nyt kannattaa pitää kuitti mukana kalareissulla – muuten voi joutua käymään poliisiasemalla - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Nyt kannattaa pitää kuitti mukana kalareissulla – muuten voi joutua käymään poliisiasemalla

Jos kalastaja ei ole maksanut kalastonhoitomaksua lainkaan, poliisi kirjoittaa kalastajalle 100 euron rikesakon.
Kalatalouden Keskusliitto/Risto Vesa
Maksukuitti täytyy pitää kalareissulla mukana ja se pitää näyttää, jos kalastuksenvalvoja, poliisi, Metsähallituksen erätarkastaja tai rajavartiolaitoksen tarkastaja sitä kysyy.

Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa, että kalastonhoitomaksun kuitti pitää olla mukana kalareissulla, sillä kalastusta valvotaan nyt tehostetusti. Tehostettu valvonta keskittyy erityisesti uhanalaisiin kaloihin kohdistuvaan kalastukseen, mutta samalla tarkastetaan myös kalastajien luvat.

Maksukuitti täytyy pitää kalareissulla mukana ja se pitää näyttää, jos kalastuksenvalvoja, poliisi, Metsähallituksen erätarkastaja tai rajavartiolaitoksen tarkastaja sitä kysyy.

Kalatalouden Keskusliiton järjestöjohtaja Risto Vesa vinkkaa, miten kuitti kulkee helposti mukana.

”Ota maksukuitista tai Suomu-lehden mukana tulleesta kalastuskortista puhelimen kameralla valokuva. Näin lupa kulkee mukana kaikkialla, missä puhelinkin. Vaihtoehtoisesti voit kopioida maksukuitin tai kalastuskortin kopiokoneella ja laminoida kopiot säänkestäviksi. Kopiot voi sitten sijoitella kriittisiin paikkoihin, kuten lompakkoon, veneeseen ja viehepakkiin", hän neuvoo tiedotteessa.

R-kioskilta saatua maksutositetta ei kuitenkaan kannata laminoida, koska laminointi pilaa lämpökirjoitetun kuitin.

Mikäli maksukuittia ei tarkastuksen aikana ole mukana, kalastuksenvalvoja voi lähettää kuitittoman kalastajan poliisiasemalle näyttämään kotiin jääneen tositteen viikon kuluessa tarkastuksesta. Jos kalastaja ei ole maksanut kalastonhoitomaksua lainkaan, poliisi kirjoittaa kalastajalle 100 euron rikesakon.

Lue lisää

Kunnat voisivat palkata hylkeenmetsästäjiä

Suomeen istutetaan tänä vuonna 129 000 gramman painoista ankeriaanpoikasta

Lähes joka kolmas suomalainen harrastaa kalastusta – muista ennen kalaan lähtöä nämä

Kalastus ja hylkeet runtelevat Tornionjoen lohia – kalastusoppaan törkeäksi pyyntimuodoksi kutsuma punttiperhostelu haavoittaa kaloja