Verkkokalastuskielto Saimaan norppa-alueilla päättyi – WWF: Pyydyksissä on hukkumisvaara uhanalaiselle vesiveijarille - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Verkkokalastuskielto Saimaan norppa-alueilla päättyi – WWF: Pyydyksissä on hukkumisvaara uhanalaiselle vesiveijarille

WWF vetoaa Saimaan asukkaisiin ja mökkiläisiin, jotta yksikään norppa tai kuutti ei hukkuisi tänä vuonna kalaverkkoihin.
WWF vetoaa Saimaan asukkaisiin ja mökkiläisiin, jotta yksikään norppa tai kuutti ei hukkuisi tänä vuonna kalaverkkoihin. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Saimaannorpan suojelemiseksi säädetty keväinen verkkokalastuskielto on päättynyt. Ympäristöjärjestö WWF Suomen mukaan erityisesti kuutit ovat vaarassa sotkeutua kalaverkkoihin.

WWF vetoaa Saimaan asukkaisiin ja mökkiläisiin, jotta yksikään norppa tai kuutti ei hukkuisi tänä vuonna kalaverkkoihin.

Verkkokalastus on kielletty vuosittain saimaannorpan keskeisillä elinalueilla 15.4.–30.6.

WWF tähdentää, että pahin uhka saimaannorpalle on hukkuminen kalanpyydyksiin. Osa pyydyksistä on kielletty ympäri vuoden.

Norpan poikaset syntyvät helmi-maaliskuussa luolamaisiin pesiin, joista on avanto suoraan veteen.

Ilmastonmuutoksesta on muodostunut uusi uhka saimaannorpalle. Lämpimät, vähälumiset talvet voivat toistuessaan olla tuhoisia, kertoo WWF.

Lue lisää

Jylhiä kallioita ja bongattu saimaannorppa – Koloveden kansallispuiston hienoudet avautuvat parhaiten kanootilla liikkujalle

Koronakriisissä norpan suojelu toisarvoista

WWF: Surkea jäätalvi pilasi itämerennorpan pesinnän

Itä-Savo: Pihlajavedeltä löytyi kuollut lähetinnorppa