Erä

Saimaan kalastusrajoituksilla surullinen päätös: Tieto kahden saimaannorpan kuutin kuolemasta tuli vain vähän rajoitusten päättymisen jälkeen

Saimaannorpan kuuttien suojaksi asetetut keväiset verkkokalastusrajoitukset päättyivät viime viikon sunnuntaina 30. kesäkuuta.
SLL / Eero Korhola
Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä saimaannorpan suojelun hyväksi laaditut kalastusrajoitussopimukset ja asetus eivät nykyisellään riitä suojaamaan sitä.

Vain hieman Saimaan kalastusrajoitusten päättymisen jälkeen on saatu surullisia uutisia, sillä Metsähallituksen mukaan kalaverkoista on löydetty kaksi kuollutta saimaannorpan kuuttia.

Saimaannorpan kuuttien suojaksi asetetut keväiset verkkokalastusrajoitukset päättyivät viime viikon sunnuntaina 30. kesäkuuta.

Ensimmäisestä kuolleesta kuutista kerrottiin Metsähallitukselle heti seuraavana päivänä eli eilen maanantaina. Tuo kuutti löytyi kuolleena Pihlajavedeltä vain noin 12 tuntia rajoitusten päättymisen jälkeen. Toinen hukkumistapaus tuli Metsähallituksen tietoon tänään tiistaina.

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä saimaannorpan suojelun hyväksi laaditut kalastusrajoitussopimukset ja asetus eivät nykyisellään riitä suojaamaan sitä. Liiton mukaan rajoitukset ovat puutteelliset niin ajallisesti kuin alueellisestikin.

Suomen luonnonsuojeluliitto vetoaakin kaikkiin Saimaalla kalastaviin, että he jättäisivät verkot ja löysänieluiset laskematta veteen. Liitto vetoaa kalastajiin, että sen sijaan kalastettaisiin norppaturvallisilla pyydyksillä eli tiukkanieluisilla katiskoilla, vieheillä ja ongilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korkeasaaren eläintarha hakee poikkeuslupaa – aikoo ottaa hoitamansa saimaannorpan pysyväksi asukikseen

Huonovointinen norppa ajautui rannalle Puumalassa: "Onneksi oli muikkuja mukana"

Kannan kasvu jatkuu: Saimaalla on jo yli 400 norppaa