Saimaan kalastusrajoituksilla surullinen päätös: Tieto kahden saimaannorpan kuutin kuolemasta tuli vain vähän rajoitusten päättymisen jälkeen - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Saimaan kalastusrajoituksilla surullinen päätös: Tieto kahden saimaannorpan kuutin kuolemasta tuli vain vähän rajoitusten päättymisen jälkeen

Saimaannorpan kuuttien suojaksi asetetut keväiset verkkokalastusrajoitukset päättyivät viime viikon sunnuntaina 30. kesäkuuta.
SLL / Eero Korhola
Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä saimaannorpan suojelun hyväksi laaditut kalastusrajoitussopimukset ja asetus eivät nykyisellään riitä suojaamaan sitä.

Vain hieman Saimaan kalastusrajoitusten päättymisen jälkeen on saatu surullisia uutisia, sillä Metsähallituksen mukaan kalaverkoista on löydetty kaksi kuollutta saimaannorpan kuuttia.

Saimaannorpan kuuttien suojaksi asetetut keväiset verkkokalastusrajoitukset päättyivät viime viikon sunnuntaina 30. kesäkuuta.

Ensimmäisestä kuolleesta kuutista kerrottiin Metsähallitukselle heti seuraavana päivänä eli eilen maanantaina. Tuo kuutti löytyi kuolleena Pihlajavedeltä vain noin 12 tuntia rajoitusten päättymisen jälkeen. Toinen hukkumistapaus tuli Metsähallituksen tietoon tänään tiistaina.

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä saimaannorpan suojelun hyväksi laaditut kalastusrajoitussopimukset ja asetus eivät nykyisellään riitä suojaamaan sitä. Liiton mukaan rajoitukset ovat puutteelliset niin ajallisesti kuin alueellisestikin.

Suomen luonnonsuojeluliitto vetoaakin kaikkiin Saimaalla kalastaviin, että he jättäisivät verkot ja löysänieluiset laskematta veteen. Liitto vetoaa kalastajiin, että sen sijaan kalastettaisiin norppaturvallisilla pyydyksillä eli tiukkanieluisilla katiskoilla, vieheillä ja ongilla.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto vetoaa Saimaalla kalastavia suojelemaan kuutteja – 100 vapaa-ajan kalastajaa sai ilmaisen norppaystävällisen katiskan

Katso video norppaturvallisen rysän kokemisesta Saimaan Haukivedellä – norppakuvaaja Juha Taskisesta tuli kalastaja

Jylhiä kallioita ja bongattu saimaannorppa – Koloveden kansallispuiston hienoudet avautuvat parhaiten kanootilla liikkujalle

Koronakriisissä norpan suojelu toisarvoista