LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Erä

Oletko aina halunnut itsellesi marjakaverin, mutta et ole sellaista löytänyt? Nyt tilanteesi saattaa helpottua huomattavasti

Nykyistä useampi lähtisi mielellään marjaan, jos hänellä vain olisi joku kaveri mukaan lähtijäksi.
Kari Salonen
Kampanjan Facebook-sivuilla annetaan esimerkiksi marjastukseen liittyviä vinkkejä.

Arktiset Aromit ry käynnistää yhteisöpalvelu Facebookissa kampanjan, jonka tarkoituksena on auttaa marjastuksesta kiinnostuneita löytämään toisiaan ja sopimaan yhteisiä marjaretkiä. Kampanjan käynnistämiseksi järjestö haastaa mukaan kaikki yhteistyötahot ja toimijat, jotka haluavat olla mukana marjastuskulttuurin ylläpidossa ja vahvistamisessa. Mukaan halutaan esimerkiksi järjestöt, oppilaitokset, urheilu- ja harrastusseurat sekä yksityishenkilöt.

Kampanjan taustalla on havainto siitä, että nykyistä useampi lähtisi mielellään marjaan, jos hänellä vain olisi joku kaveri mukaan lähtijäksi. Joku esimerkiksi tarvitsee kyytiä, toinen marjamaastojen tuntijaa ja kolmas ei tohdi yksin lähteä metsään petojen tai eksymisen pelossa.

Kampanjan Facebook-sivuilla annetaan esimerkiksi marjastukseen liittyviä vinkkejä. Sinne voi myös ilmoittaa perustetuista alueellisista ryhmistä, joissa etsitään marjakaveria. Alueellisia ryhmiä voi perustaa kuka tahansa. Ryhmien ylläpidosta vastaavat niiden perustajat. Ryhmät voivat olla joko avoimia tai suljettuja niin, että ylläpitäjät voivat hyväksyä jäsenet ryhmään.

Itselleen sopivaa marjakaveria voi hakea joko humorististen marjastajahahmojen avulla tai kertomalla Facebookissa, millaista marjakaveria hakee. Vastata voi joko seinälle tai yksityisviestillä.

Marjastajahahmoihin voit tutustua tästä.

Kampanjasta löydät lisätietoa tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko tattien taitaja ja käävistä kärryillä? – Testaa MT:n sienivisalla

Video: Sienestäjät ja marjastajat tekevät tyypillisesti kaksi virhettä, jotka kipeyttävät kehon

Poliisi ohjeistaa marjastajia: "Tunnista omat voimasi, älä eksy maastopuvussa..."