Video: Kiekot sinkoilevat ja haulikot paukkuvat MT:n ja Jahtikuksan ampumaharjoituksessa – nyt kannattaa treenata jäniskiekkoja, sillä rusakkokanta vaikuttaa runsaalta - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Kiekot sinkoilevat ja haulikot paukkuvat MT:n ja Jahtikuksan ampumaharjoituksessa – nyt kannattaa treenata jäniskiekkoja, sillä rusakkokanta vaikuttaa runsaalta

MT:n toimituspäällikkö Jussi Martikainen ja Jahtikuksan päätoimittaja Panu Hiidenmies harjoittelivat Lopen ampumaradalla haulikoilla.

Jahtikuksa järjesti Lopen ampumaradalla haulikkoampumaharjoituksen. Aiheena olivat monipuoliset metsästykselliset compak-kiekot.

Maaseudun Tulevaisuuden toimituspäällikkö Jussi Martikainen luotti vanhaan Valmetiinsa. Harjoituksissa ei kilpailtu, mutta nähtiin leikkimielinen 10 rusakkokiekon kisa, jossa Martikainen ja Jahtikuksan päätoimittaja Panu Hiidenmies koittivat tiiminä montako kymmenestä jäniksestä saadaan kaadettua.

Samalla lähestyttiin myös tärkeää ampumarata-aihetta. Ampumaratojen eli harjoittelupaikkojen määrä on romahtanut Suomessa. Onkin todella tärkeää, että jäljellä olevat radat ovat kovassa käytössä. Ulkona olevat ampumaradat tarvitsevat ympäristöluvan ja monet vapaaehtoiset radanpitäjät ovat helisemässä byrokratian kanssa.

Ampumakouluttaja Esa Aalto arvioi harjoittelijoiden laukauksia ja antoi ohjeita. Niitä tarvitaan kesän harjoittelukauden käynnistyessä toden teolla ja syksyn jahtien lähestyessä. Katso video ja näet miten MT Erä-Jahtikuksa-tiimi ampuu kiekkoja rikki.

Toimittaja: Panu Hiidenmies

Kuvaus: Seppo Ahava

Edit: Olli Kangas

Lue lisää

Video: Kuusankoskelainen Tarmo Lehtinen päätti yhdistää kaksi harrastustaan – näin sai alkunsa Erämiehen matkassa –tubekanava

Video: Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs kokeili ensimmäistä kertaa haulikkoammuntaa –"Olin aivan innoissani"

Video: Nilsiäläinen kaveriporukka on ottanut tavaksi käydä Virossa hanhijahdissa – "Kyllä ne tämmöiselle savonpojalle ovat mieleenpainuvia reissuja"

Kalastusvideo: Nyt selviää, mikä on "vertsuhauki" – kalastusopas Juha Happonen on viihtynyt hommissaan jo 30 vuotta