Erä

Video: Kiekot sinkoilevat ja haulikot paukkuvat MT:n ja Jahtikuksan ampumaharjoituksessa – nyt kannattaa treenata jäniskiekkoja, sillä rusakkokanta vaikuttaa runsaalta

MT:n toimituspäällikkö Jussi Martikainen ja Jahtikuksan päätoimittaja Panu Hiidenmies harjoittelivat Lopen ampumaradalla haulikoilla.

Jahtikuksa järjesti Lopen ampumaradalla haulikkoampumaharjoituksen. Aiheena olivat monipuoliset metsästykselliset compak-kiekot.

Maaseudun Tulevaisuuden toimituspäällikkö Jussi Martikainen luotti vanhaan Valmetiinsa. Harjoituksissa ei kilpailtu, mutta nähtiin leikkimielinen 10 rusakkokiekon kisa, jossa Martikainen ja Jahtikuksan päätoimittaja Panu Hiidenmies koittivat tiiminä montako kymmenestä jäniksestä saadaan kaadettua.

Samalla lähestyttiin myös tärkeää ampumarata-aihetta. Ampumaratojen eli harjoittelupaikkojen määrä on romahtanut Suomessa. Onkin todella tärkeää, että jäljellä olevat radat ovat kovassa käytössä. Ulkona olevat ampumaradat tarvitsevat ympäristöluvan ja monet vapaaehtoiset radanpitäjät ovat helisemässä byrokratian kanssa.

Ampumakouluttaja Esa Aalto arvioi harjoittelijoiden laukauksia ja antoi ohjeita. Niitä tarvitaan kesän harjoittelukauden käynnistyessä toden teolla ja syksyn jahtien lähestyessä. Katso video ja näet miten MT Erä-Jahtikuksa-tiimi ampuu kiekkoja rikki.

Toimittaja: Panu Hiidenmies

Kuvaus: Seppo Ahava

Edit: Olli Kangas

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Näin voi käydä, jos kettu livahtaa koloon, eikä apua ole heti tarjolla

Video: Näin sujuu noutajilta kyyhkyjahti

Video: Joonas Pyykönen huomasi, että kyyhkyjen ruokintapaikka tyhjeni vauhdilla – syylliseksi paljastui karhuperhe