LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Erä

Kalatalouden Keskusliitto kannustaa hoitamaan kalastusluvat ja pyydykset kuntoon: "Ennen kaikkea turvallisuuskysymys"

Kun kalastaa pyydyksillä, kuten verkoilla, tulee ne merkitä riittävän näkyvästi.
Arto Komulainen
Vesiliikennealueella pyydysmerkkinä on oltava 1,2 metriä vedenpinnan yläpuolelle ulottuva salko, jossa on kiinnitettynä 20 kertaa 20 senttimetrin lippu. Pintaverkoissa eli alle puolentoista metrin etäisyydessä pinnasta on oltava tuplaliput. Kuvituskuva.

Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa kalastajia siitä, että kalastusluvat täytyy olla kunnossa ennen kuin suuntaa vesille. Toisaalta silloin, kun kalastaa pyydyksillä, kuten verkoilla, tulee ne merkitä riittävän näkyvästi.

Vesiliikennealueella pyydysmerkkinä on oltava 1,2 metriä vedenpinnan yläpuolelle ulottuva salko, jossa on kiinnitettynä 20 kertaa 20 senttimetrin lippu. Pintaverkoissa eli alle puolentoista metrin etäisyydessä pinnasta on oltava tuplaliput. Muilla alueilla voi käyttää 15 senttimetriä vedenpinnan yläpuolelle ulottuvaa kohoa. Pyydyksissä tulee myös olla kiinnitettynä merkkisalon tai kohon yhteyteen kalastajan yhteystiedot sekä kalastusoikeuden osoittava merkki.

”Pyydysten merkintä on ennen kaikkea turvallisuuskysymys. Huonosti näkyvä pyydys voi pahimmillaan aiheuttaa vaaratilanteen veneilijöille. Mikäli kalastuksenvalvoja kohtaa puutteellisesti merkityn pyydyksen, se voidaan takavarikoida”, Kalatalouden Keskusliiton kalastusbiologi Malin Lönnroth korostaa tiedotteessa.

Kaikkien 18–64-vuotiaiden muuta kalastusta kuin pilkintää, mato-ongintaa tai silakan litkausta harjoittavien tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksun maksettuaan voi kalastaa yhdellä vavalla lähes koko maassa. Useammalla vavalla kalastukseen, pyydyskalastukseen sekä ravustukseen tarvitaan lisäksi aina vesialueen omistajan myöntämä kalastuslupa.

Lue lisää:

Nyt kannattaa pitää kuitti mukana kalareissulla – muuten voi joutua käymään poliisiasemalla

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuutin huono alku heijastuu aikuisuuteen – lihava kuutti menestyy elämässä

Nyt kannattaa pitää kuitti mukana kalareissulla – muuten voi joutua käymään poliisiasemalla

Kalatalouden Keskusliitto: Kalavesiä ei saa unohtaa hallitusneuvotteluissa