Erä

Poliisi lopetti Helsingin ydinkeskustaan eksyneen hirven Senaatintorin kupeessa

Hirvi lopetettiin Fabianinkadun ja Yliopistonkadun kulmassa, aivan Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen vieressä.

Poliisi lopetti varhain lauantaina Helsingin ydinkeskustaan eksyneen hirven, jota ei saatu ajettua alueelta pois. Hirvi lopetettiin Fabianinkadun ja Yliopistonkadun kulmassa, aivan Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen vieressä. Paikka sijaitsee Senaatintorin naapurissa.

Poliisi sai hälytyksen Fabianinkadulla liikkuvasta hirvestä ohikulkijalta kello 6.17.

Äkkiseltään hyvinkin poikkeukselliselta kuulostava tapaus ei suinkaan ole ainoa laatuaan pääkaupungissakaan, poliisista kerrotaan.

"Keväällä tällaiset tehtävät ovat yleisempiä, kun emät vierottavat vasojaan, mutta näin keskikesällä tällainen ei ole kovin yleistä", komisario Arto Laitinen Helsingin poliisista kertoo.

Hänen oman työvuoronsa aikana vastaavaa ei ole sattunut tänä vuonna, mutta muistissa on useita tapauksia.

"En nyt äkkiä muista, milloin viimeksi hirviä on tavattu näin keskustassa, mutta ainakin tuolla Finlandia-talon takana ja Töölössä niitä on tavattu."

Edellinen isoimmin uutisoitu tapaus on toukokuulta 2016, jolloin nuori, ilmeisesti Seurasaaren suunnasta tullut hirvi juoksi Töölössä Mechelininkatua pitkin Museokadulle, missä se hyppäsi pankin ikkunan läpi. Poliisi lopetti pahoin loukkaantuneen hirven Temppeliaukion kirkon lähettyvillä.

Laitisen mukaan useimmiten keskustan tuntumaan päätyneet hirvet joudutaan lopettamaan.

"Ei niitä tällaisilta keskeisiltä paikoilta pystytä oikein millään ohjaamaan pois, kun on liikennettä ja muuta. Kun se hirvi ei välttämättä ymmärrä omaa parastaan."

Laitinen ei tiedä, kuinka kauan hirveä yritettiin ajaa pois kadulta ennen lopettamispäätöstä.

"Mutta varmaan aika nopeasti päätös on tehty, kun tiedetään tuo alue, josta ei vihreämmille laitumille ole oikeastaan minkäänlaista väylää."

Tapana on, että riistanhoitoyhdistys noutaa poliisin kaatamat hirvet.

Lue lisää