Erä

Video: Tänään vieraallaan kalastajien ja taiteenystävien ykköskohteessa – näin nousee puolentoista kilon kirjolohi

Härkölammen rannalla pääsee ihastelemaan taideteoksia ja harjoittelemaan väsyttelytaitojaan.
Olli Kangas
Juha Happonen nostaa puolitoistakiloista kirjolohta Multian Härkölammesta.

Multian kirkon kupeessa voi kokea taideongintaelämyksen. Härkölammessa ja lammen rannoilla on taideteoksia Multian Kesä- tapahtuman ansiosta.

Eräskin teos muistuttaa veteen joutunutta muovisäkkiä, koska se on veteen joutunut muovisäkki. Se on tietenkin käsitetaideteos joka protestoi vesistöjen muoviroskaamista vastaan.

Ismo Rajakangas on huolehtinut siitä, että taidelammessa on runsain mitoin lohia. Suurimmat istutetut ovat jopa yli seitsenkiloisia.

"Täällä on mahdollista tehdä perheretki, kun on taidetta ja kaikenlaista", Rajakangas iloitsee.

Kokemäenjoen vesistöön kuuluvan lammen vierestä alkaa myös Multianjärvi, joten perinteisempi uistelukin onnistuu hienosti.

Mutta kun kävimme kokeilemassa lohilammikkoa, oli tapahtumia runsaasti ja pääsimme harjoittamaan väsyttelytaitoja moneen kertaan.

Lisäefektin elämykseen tuo taide- ja lammen vieressä komeana omaa turvallista tunnelmaansa luova kirkko. Täällä varmaankin saa niitä kuuluisia Pietarin kalansaaliita.

Lohilammikkokalastus on erittäin suositeltava tapa hankkia lohikalaa grilliin- paljon hauskempaa kun kalatiskillä käynti joka sekin tietenkin on erittäin suositeltavaa.

Mikäli kesäretki suunnistaa Multian maastoon, kannattaa harkita taideongintastoppia kirkon katveessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa viime vuonna vain kolme ja puoli kiloa asukasta kohti – tuontikalaa upposi yli yhdeksän kiloa

Lohipatee

EU-ministerit päättivät itäisen turskan kalastuksen lopettamisesta – "Vastuullinen ja kestävä ratkaisu"