Kansanedustaja Anne Kalmari kiistää kultasakaalin tappamisen olevan luonnonsuojelurikos - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Kansanedustaja Anne Kalmari kiistää kultasakaalin tappamisen olevan luonnonsuojelurikos

Kalmarin mukaan kyseessä olisi rikos vain, jos voitaisiin osoittaa, ettei kukaan tarhaa kultasakaalia Suomessa tai naapurimaissa.
Kari Salonen
Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari (kesk.) haluaa lisää resursseja maataloustutkimukseen.

MT uutisoi, että kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) vaatii kultasakaalin poistoa Suomen luonnosta. Tämän jälkeen poliisitarkastaja Ari Järvenpää kommentoi MT:lle kultasakaalin metsästämisen olevan luonnonsuojelurikos, mikäli siihen ei ole poikkeuslupaa.

Kalmari ei edelleenkään pidä kultasakaalin metsästämistä luonnonsuojelurikoksena.

"Se ei ole luonnonsuojelurikos ellei voida osoittaa, ettei Suomessa eikä naapurimaissa kukaan tarhaa kultasakaalia", Kalmari kommentoi MT:lle perjantai-illalla.

MT:n haastattelema maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Sami Niemi kertoi, ettei kultasakaalia voida pitää EU:n vieraslajiasetuksen mukaisena vieraslajina. Syy on se, että torstaina havaittu kultasakaali tuli tämänhetkisen tiedon mukaan Suomeen omin jaloin.

Kalmari ei ole samaa mieltä: "Kultasakaali on virallisesti vieraslaji ja vieraslajit pitää poistaa Suomen luonnosta. Tämä on eduskunnan tahtotila ja eduskunta on sen näin linjannut."

Lue lisää:

Ensimmäinen havainto lajista tiistaina – keskustan Kalmari vaatii: Kultasakaali on poistettava Suomen luonnosta

Kultasakaalin ampuminen olisi luonnonsuojelurikos – "Nyt sakaali on luontaisesti tänne tullut laji, eikä tuota yksilöä voi tulkita haitalliseksi vieraslajiksi, vaikka se on vieraslajilistalla"

Lue lisää

Eduskunnan täysistunnossa käsitellään tänään, saako valtakunnansyyttäjä syyttämisluvan perussuomalaisten Mäenpään vieraslajipuheista

Ympäristöministeriö haluaa valkoposkihanhet metsästyslain alaisiksi – MMM pelkää viljelijöiden jäävän silloin ilman korvauksia

Ylenpalttinen valkohäntäpeurakanta koettelee maanomistajan kärsivällisyyttä – "Osa viljelijöistä on sitä mieltä, että ampukaa kaikki monttuun"

Vieraslajeista halutaan eroon, mutta onko edes saimaannorpalla puhtaat paperit?