Erä

Video: Haulikkohöntsäily on mukavaa ja tärkeää – laiskankin metsästäjän pitäisi käydä radalla ainakin kerran ennen kauden alkua

"Kohtahan se alkaa jahtikausi kyyhkyjahdilla. Radalla on käytävä, ei siitä muuten tulis mitään."
Olli Kangas
Kokkovuoren radan Jahtitreeneissä oli myös juhlavanhauska palkintoseremonia.

Kokkovuoren haulikkourheilukeskuksessa Lempäälässä järjestettiin männä viikonloppuna hauska haulikkopäivä nimikkeellä Jahtitreenit. Tämä oli Pohjois-Hämeen ampujien haulikkojaoston pilottihengessä toteutettu yritystapahtuma. Paikalle saapui varsin monialainen joukko mukavia ihmisiä, toiset aloittelijoita ja toiset jopa kilpailuissa ampuneita. Joten porukka kisasi kahdessa sarjassa.

Mukana oli ammuntamyönteisiä firmoja pörssiyhtiöstä yhden miehen organisaatioon.

Ammuntarasteja oli viritelty metsästystrapista pieneen kompakkiviritykseen ja ykköstrappiin.

Kompak-radalla ammuttiin yksi ylöspäin ja kolme sivuvuuntaista, eri nopeuksilla lentävää kiekkoa. Metsästystrapissa ammuttiin neljä kiekkoa kahdelta paikalta, ja ykköstrap-radalla kaksi kertaa viisi kiekkoa.

"Amatööreille" kiekot lensivät aina samalla lailla, ”pro” -sarjassa oli sekoitus päällä ja yllätyksellisemmät lentoradat.

Hauskaa oli kaikilla - oli osumia enemmän tai vähemmän.

Seuran tarkoitus on järjestää ensi vuonna suurempi Jahtitreenikisa, jossa on paljon monipuolisempaa ampumista tarjolla. Katsotaan miten onnistuu.

Joka tapauksessa, on hyvä idea kannustaa laiskojakin harjoittelijoita käymään radalla edes sitten kerran, ennen kuin jahtikausi kajahtaa käyntiin.

Haulikkohöntsäily voisi olla yksi tapa houkutella ei-harjoittelevia metsästäjiä radalle hauskanpitoon. Enemmän treenilaukauksia on yhtä kuin vähemmän haavakkoja.

"Kohtahan se alkaa jahtikausi kyyhkyjahdilla. Radalla on käytävä, ei siitä muuten tulis mitään, ja enemmänkin pitäis käydä", myöntää Hannu Koivuniemi, kiinteistöyhtiö Taitokaari Oy:n kiireinen ja metsästävä toimitusjohtaja.

Videolla näemme fiiliksiä iloisesta päivästä juhlavine palkintoseremonioineen.

Toimikoon tämä kaikille muistutuksena siitä, että vielä ehtii radalle muutamankin kerran ennen kauden alkua!

Lue lisää