Jahtikuksa: Näin onnistuu vesilintujahti merellä – hanhet osoittivat oveluutensa - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Jahtikuksa: Näin onnistuu vesilintujahti merellä – hanhet osoittivat oveluutensa

Koirien työtä kelpasi ihastella.
Ilona Hiidenmies
Merellinen maisema tarjoaa sorsajahtille maalaukselliset puitteet

Alkusyksyn vesilintujahti rannikolla tarjoaa runsaasti tilanteita. Jahtikuksa passitti 2018 syksyllä Inkoossa sorsia ja hanhia. Lintujen iltalentoreitille asetetut kaaveet ja pillitys tuottivat tulosta. Saalista saatiin mukavasti. Merihanhia alueella liikkui paljon, mutta hanhet osoittivat oveluutensa ja vain yksi päätyi reppuun. 

Heinäsorsasaalis sen sijaan oli runsas. Sorsat kääntyivät hyvin pillin ansioista ja tarjosivat passimiehille nättejä pudotustilanteita. Pääosassa olivat taas koirat. Koirien työtä kelpasi ihastella.

Isäntänä toimi Viltgården. Riistatukku, jonka kautta moni ei metsästävä jo hankkii paistinsa. Viltgården ostaa metsästäjiltä ylijäämäsaaliin ja välittää sen eteenpäin kuluttajille ja ravintoloille. 

Lue lisää

Video: Arttu Eskola alkoi pitää metsästyskanavaa 15-vuotiaana – kolme vuotta on opettanut kuvaamaan entistä paremmin

Video: Kalastusopas Petri Ristiniemi esittelee kalastajien keskuudessa suosiotaan koko ajan kasvattavan kulkuvälineen ja kertoo, millaisia hauen saalistussessiot ovat helteellä

Video: Majavanmetsästyksessä voi käyttää apuna vaikka onkea – tubettaja Antti Ronkainen kertoo, mistä idea majavaonkeen tuli

Video: Englantilainen John Bryan ihastui Helvetinjärven kala-apajiin: "Melkoinen järvi, ehdottomasti näkemisen arvoinen"