Karhujahtikoordinaattorin puhelin piippasi kaadon merkiksi ensimmäisen kerran kello 5.20 – nyt saaliita on jo 23 - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Karhujahtikoordinaattorin puhelin piippasi kaadon merkiksi ensimmäisen kerran kello 5.20 – nyt saaliita on jo 23

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti saaliskarhujen enimmäismäärä koko maassa on 313 karhua.
Harri Mäenpää / Studio Korento
Itä-Suomen poliisilaitos valvoo karhun- ja vesilinnun metsästystä yhteistoiminnassa Pohjois-Karjalan rajavartioston ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.

Karhujahti alkoi tiistaina koko maassa. Puolet kaikista poronhoitoalueen ulkopuolelle myönnetyistä poikkeusluvista, eli yhteensä 114 lupaa on kohdennettu Pohjois-Karjalaan.

Jahdin avauspäivänä saaliiksi oli saatu 23 karhua kello yhteen mennessä, kertoo Pohjois-Karjalan karhujahtia koordinoiva Matti Törrönen.

Maakunnassa on yhteensä 10 lupa-aluetta, joista viidestä oli yhteen mennessä tullut ilmoitus vähintään yhdestä kaadetusta karhusta.

Edellisiltana satoi vettä, mutta vesisade loppui alkuillasta ja olosuhteet koirajahtiin olivat Törrösen mukaan otolliset. Ainoa miinuspuoli on lämmin keli, joka rasittaa koiria.

"Ensimmäisen kerran puhelin piippasi kaadetun karhun merkiksi kello 5.20."

Karhumiesten lisäksi myös viranomaiset ovat olleet jo varhain hereillä tänään. Itä-Suomen poliisilaitos valvoo karhun- ja vesilinnun metsästystä yhteistoiminnassa Pohjois-Karjalan rajavartioston ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.

Valvonnan painopiste on karhujahdissa Lieksan, Ilomantsin, Kiteen ja Tohmajärven alueilla.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti saaliskarhujen enimmäismäärä koko maassa on 313 karhua. Karhujahti voi jatkua lokakuun loppuun asti, mutta Pohjois-Karjalassa se on tyypillisesti päättynyt viime vuosina runsaan viikon päästä aloituksen jälkeen.

Lue lisää

Suomalaisten suurpetoja kohtaan tuntema pelko on lisääntynyt viimeisen viiden vuoden aikana – eniten pelottaa karhukohtaaminen

Lukijalta: Hanhien ampumisluvista valittaminen on kiusantekoa viljelijöille – valittajien pitäisi myös maksaa satovahingot

Suojeluväki maksamaan kiusansa viljelijöille

MTK esittää karhulupakiintiön kasvattamista tiheimmän kannan alueilla – tarkoitus pitää aiheutuneet vahingot kohtuullisina