Akat ampumaan -tapahtuma tarjosi hauleja, hemmottelua ja hyvää ruokaa: "Me lähdettiin viettämään äiti-tytär -päivää" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Akat ampumaan -tapahtuma tarjosi hauleja, hemmottelua ja hyvää ruokaa: "Me lähdettiin viettämään äiti-tytär -päivää"

Maailmanmestari Satu Pusila opasti ampumiseen kädestä pitäen
Seppo Ahava
Ekakertalaisetkin pääsivät todelliseen huippuoppiin akkojen omassa haulikkotapahtumassa.

Kokkovuoren haulikkoradalla Lempäälässä vietettiin elokuun kymmenentenä Akat ampumaan -päivää loistavissa tunnelmissa. Viidettä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi Kokkovuoreen viitisenkymmentä naista nauttimaan mukavasta päivästä haulikkoammunnan, hemmottelun ja hyvän ruoan parissa. Valmentajina toimivat MM-kisakonkarit Satu Pusila ja Pia Nybäck, joten ekakertalaisetkin pääsivät todelliseen huippuoppiin akkojen omassa haulikkotapahtumassa.

Irmeli Rantala on ekakertalainen, samoin kuin tyttärensä Sanni Lipsanen. He lähtivät tutustumaan haulikolla ampumiseen, koska ovat vain olleet miesten kanssa metsällä eikä siellä ole ollut mukava lähteä kokeilemaan. Tällainen naisille järjestetty oma tutustumispäivä on helpompi tapa päästä haulikkoammunnan makuun.

"Me lähdettiin viettämään äiti-tytär -päivää, ja on ollut tosi mukavaa, tänne tullaan toistekin, iloitsee Irmeli ammunann jälkeen. Ja tulihan niitä osumiakin."

Videolla nähdään, kuinka huolella turvallisuusasiat selvitetään, ja miten maailmanmestari Pusila opastaa naisia ammunnan saloihin kädestä pitäen.

Lue lisää

Vain 13 prosenttia vastustaa – suuri enemmistö sallisi valkoposkihanhien metsästyksen

Video: Nuori metsästäjä Arttu Eskola on jo useita vuosia kuvannut metsästysvideoita Youtubeen — Hyvä metsästysreissu koostuu onnistumisista sekä itselle, että koiralle

Video: Satoja lohia napannut Sami Lappi ei pettynyt, vaikka lohivaappuun tarttuukin harjus – "Nythän saimme syömäkalan"

Video: Arttu Eskola alkoi pitää metsästyskanavaa 15-vuotiaana – kolme vuotta on opettanut kuvaamaan entistä paremmin