Erä

Viranomaisten valvonnan saldo Pohjois-Karjalassa: 550 tarkastettua metsästäjää, kolme metsästysrikkomusta, yksi ampuma-aserikos, ei yhtään rattijuoppoa

Tarkastusten yhteydessä kirjattiin yksi rikosilmoitus luvattomasta kalastuksesta.
Lari Lievonen
Poliisi valvoo metsästystä usean partion voimin muiden viranomaisten kanssa Pohjois-Karjalassa.

Poliisi, rajavartiosto ja Metsähallituksen erätarkastajat ovat valvoneet karhunmetsästyksen aloitusta Pohjois-Karjalassa.

Nurmeksen, Lieksan, Ilomantsin, Joensuun, Kiteen ja Tohmajärven alueella on tavattu ja tarkastettu yhteensä noin 550 metsästäjää, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Tarkastusten ja valvonnan yhteydessä on kirjattu kolme rikosilmoitusta metsästysrikkomuksista, yksi ampuma-aserikoksesta ja yksi luvattomasta pyynnistä kalastajalle. Valvonnan yhteydessä tavattiin myös yksi etsintäkuulutettu henkilö.

Metsästyksen ohessa valvottiin myös liikennettä. Autojen kuljettajille suoritettiin 280 puhalluskoetta, valvonnassa ei tavattu rattijuoppoja.

Poliisin tiedotteessa todetaan, että suureen metsästäjä- ja saalismäärään nähden metsästys on sujunut viranomaisten kannalta erittäin hyvin. "Erityisen kiitoksen ansaitsevat Joensuun Kiihtelysvaarassa toimineet metsästäjät, jotka onnistuivat kaatamaan lukuisia pihakäyntejä tehneen karhun."

Keskiviikkona aamupäivällä poliisille tehtiin ilmoitus jahdissa haavoittuneesta karhusta Ilomantsin Hattuvaarassa. Metsästysseurue oli ampunut karhua Marjovaarassa, mutta osuman saanutta karhua ei löydetty jäljittämällä klo 18 mennessä.

Alueella liikkuvia metsästäjiä on varoitettu ja eläintä pyritään etsimään metsästyksen jatkuessa.

Lue lisää:

Pohjois-Karjalassa on ammuttu iltapäivään mennessä yhteensä 46 karhua

Karhujahtikoordinaattorin puhelin piippasi kaadon merkiksi ensimmäisen kerran kello 5.20 – nyt saaliita on jo 23

Lue lisää