LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Erä

Metsästys sai ikävän käänteen Kannuksessa: Osuman saanut karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun – seurauksena vakavat vammat

Metsästäjä sai hyökkäyksessä vakavat vammat, mutta hän ei ole hengenvaarassa.
Heikki Willamo
Kuvan karhu ei liity tapaukseen.

Pohjanmaan poliisilaitos kertoo, että karhunmetsästys sai tänään torstaina aamulla Kannuksessa Rekilän maastossa ikävän käänteen, kun osuman saanut keskikokoinen naaraskarhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun ja raateli tätä. Metsästäjä sai hyökkäyksessä vakavat vammat, mutta hän ei ole hengenvaarassa.

Poliisin mukaan karhu oli tullut passiketjua kohden, jolloin metsästäjistä yksi oli ampunut sitä. Karhu oli kuitenkin jatkanut matkaansa koirat perässään. Loukkaantuneesta karhusta ilmoitettiin hätäkeskukseen välittömästi, ja jahti jatkui loukkaantuneen, vaarallisen eläimen metsästyksenä.

Jonkin ajan kuluttua koirat saivat karhun haukkuun, ja metsästäjä ampui uudelleen, mutta karhu jatkoi jälleen matkaansa. Passiketju siirtyi, ja koirat jatkoivat haukkumista.

Metsästäjistä yksi oli siirtynyt odottamaan karhuhaukun lähestymistä. Hän pääsi ampumaan lähestyvää karhua useamman kerran. Siitä huolimatta, että karhu oli loukkaantunut, se hyökkäsi metsästäjän kimppuun. Karhua seuranneet koirat saivat hyökkäyksellään sen lopettamaan metsästäjän raatelun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Karhu valitsee talvipesänsä viisaasti – metsätyöläinen osuu hyvin harvoin samalle tontille

Karhusaalis pieneni edellisvuodesta – koko maassa kaadettiin 305 kontiota

Tukes selvitti suurpetojen haaskakuvauksen riskejä: Kohdistuvat etupäässä alueen asukkaisiin, mökkiläisiin tai retkeilijöihin ja muihin luonnossa liikkuviin