MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Erä

Oikeutta eläimille: "Kertomukset poikasten nälkäkuolemista ovat olleet lohdutonta kuultavaa"

Järjestö vaatii metsästyksen kieltämistä poikimisaikaan.
Ari Uusitalo
Supikoira on luokiteltu haitalliseksi vieraslajiksi koko EU:n alueella. Haitallisia vieraslajeja ei saa päästää ympäristöön eikä tuoda EU:n alueelle.

Oikeutta eläimille on tyytymätön vieraslajien torjuntaa säätelevään asetukseen. Järjestön tiedotteen mukaan asetus teki lailliseksi esimerkiksi pentujensa kanssa olevan supikoiraemon tappamisen. Supikoiraemon tappaminen on jättänyt poikaset oman onnensa nojaan ilman ruokaa tai suojaa.

Järjestön mukaan vieraslajiasetus on ristiriidassa eläinsuojelulainsäädännön kanssa.

"Uusi lainsäädäntö on ollut voimassa yhden pesintäkauden, ja kertomukset poikasten nälkäkuolemista ovat olleet lohdutonta kuultavaa. Vaikka kyse olisi kuinka vieraslajeista, emme voi unohtaa perustavanlaatuisia moraalisia velvoitteitamme eläimiä kohtaan", sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä järjestön tiedotteessa.

Oikeutta eläimille kerää vetoomusta pesintäaikaan tapahtuvan tappamisen kieltämiseksi verkkosivuillaan.

Lue lisää

Varsinais-Suomessa ihmetellään, ketkä tuovat vesiin haitallisia vieraskaloja, "kuin pelaisi venäläistä rulettia Suomen luonnolla" – Oletko törmännyt nokkasärkeen, katkerokalaan tai aurinkoahveneen?

Vuorenkilpi, ärsyttävin vieraslaji

Etelän eksotiikkaa Turussa!

Tuhat tulokaslajia on ylittänyt Suomen rajan 2000-luvulla, pohjoisen asukeilta elintila on sen sijaan loppumassa – uusia tulokkaita on jo lähellä