Erä

Vasemmistoliitto haluaa turvata luontomatkailun edellytykset koko Suomessa: "Metsähallitus ei voi väistää omia velvoitteitaan"

Puolueen kansanedustaja huomauttaa, että luontopalvelut houkuttelevat matkailijoita, jotka tuovat mukanaan tuloja ja hyvinvointia.
Kari Lindholm
Hallitusohjelman mukaan luontomatkailun edellytyksiä parannetaan eri puolella Suomea. Kuvituskuva.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä haluaa vahvistaa Metsähallituksen luontopalveluiden resursseja kaikkialla Suomessa. Eduskuntaryhmä muistuttaa, että puhdas ja monimuotoinen luonto on Suomen matkailuvaltti, mutta ilman rahoitusta paikallista matkailuelinkeinoa ei voida kehittää tai edes ylläpitää.

Hallitusohjelman mukaan luontomatkailun edellytyksiä parannetaan eri puolella Suomea. Vasemmistoliitossa ihmetellään, että tästä huolimatta Metsähallitus on päättänyt lakkauttaa Urho Kekkosen kansallispuiston Savukosken opastuskeskuksen.

"Savukoskea on kuritettu toden teolla ja suunnitelmien suunta on täysin väärä. Metsähallitus ei voi väistää omia velvoitteitaan", Vasemmistoliiton Lapin vaalipiirin kansanedustaja Markus Mustajärvi sanoo tiedotteessa.

Mustajärvi huomauttaa, että luontopalvelut houkuttelevat matkailijoita, jotka tuovat mukanaan tuloja ja hyvinvointia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Esko-Juhani Tennilä kritisoi vasemmistoliiton ministerivalintoja alueellisesta yksipuolisuudesta: "Karvalakit päähän ja Helsinkiin perkele"

Kansallispuistokäyntien määrä on kasvanut reippaasti – ruuhkaisimpia ovat etelän pienet puistot

Saako kansallispuistossa juopotella? Kävijämäärät ovat kasvaneet – "On selvää, että lieveilmiöitä tulee"