Erä

Lännen Media: Villisikajahti ei kiinnosta metsästäjiä edes valonvahvistimien ja pimeänäkölaitteiden kanssa

Valonvahvistimen ja pimeänäkölaitteen käyttö on normaalisti metsästyslaissa kielletty.
Villisikojen pelätään levittävän Suomeen afrikkalaista sikaruttoa. LEHTIKUVA / Anni Reenpää

Villisikojen tehometsästys on toistaiseksi jäänyt vaisuksi, kertoo Lännen Media. Lupa villisikojen metsästykseen poikkeusmenetelmin eli valonvahvistimien ja pimeänäkölaitteiden avulla on Kaakkois-Suomessa myönnetty parillekymmenelle henkilölle, kun lupia olisi jaossa viisinkertainen määrä.

Lehden mukaan esimerkiksi Metsästäjäliiton Kymen piirissä on saatu toistaiseksi saaliiksi yksi villisika. Tosin pimeänäkölaitteista on enemmän hyötyä vasta syksyn pimetessä ja metsästyksen ennakoidaankin vielä vilkastuvan.

Valonvahvistimen ja pimeänäkölaitteen käyttö on normaalisti metsästyslaissa kielletty. Luvansaanti poikkeusmenetelmille vaatii merkittävää syytä. Villisian kohdalla syy on afrikkalaisen sikaruton leviämisen estäminen. Ruton pelätään leviävän Suomeen itärajan takaa.

Kaakkois-Suomessa on tänä vuonna kaadettu niin sanotuilla normaalimenetelmillä yhteensä 260 villisikaa, kun koko maan yhteissaalis on 479 villisikaa.

Lue lisää:

Villisikajahti sai surullisen käänteen Ruotsissa: Kaksi lehmää ammuttiin villisikoina

Land: Pimeänäkölaitetta käyttänyt metsästäjä ampui 76-vuotiasta hölkkääjää lonkkaan kauriina

Video: Näin sujuu villisian ruokinta – vuodenkierto ja talven laatu vaikuttavat

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliini rakentaa uusia muureja – nyt sikaruttoa vastaan

Voiko afrikkalaisen sikaruton leviämistä enää estää? Autoilijat ruokkivat villisikoja kädestä Saksan ja Puolan rajaseudulla

Tulokaslajit riski luonnonsuojelualueiden alkuperäislajistolle: "Villisika on opportunisti" – toisaalta kuopiminen voi edesauttaa puiden kasvua