Erä

Koirakin tarvitsee heijastimen – näin parannat lemmikkisi näkyvyyttä pimeässä

Halvin ja helpoin tapa ennaltaehkäistä lemmikkien onnettomuuksia liikenteessä on hankkia koiralle sekä ulkoilevalle kissalle heijastin.
Agria Eläinvakuutus
Ennen lenkille lähtöä on tärkeää varmistaa, että koiran heijastin tai huomiovalo näkyy joka suunnasta eli sivuilta, edestä ja takaa.

Joka vuosi muistutetaan, kuinka huonosti jalankulkijat näkyvät pimeässä autoilijoille. Myös kissat ja koirat jäävät helposti autoilijan näkökentän ulkopuolelle, ja varsinkin tummia koiria tai kissoja voi olla erittäin vaikea nähdä.

Agria Eläinvakuutus huomauttaa, että halvin ja helpoin tapa ennaltaehkäistä lemmikkien onnettomuuksia liikenteessä on hankkia koiralle sekä ulkoilevalle kissalle heijastin.

Lemmikkitarvikeliikkeissä on tarjolla laaja valikoima erilaisia heijastintuotteita lemmikeille. Liikkeistä löytyy suojaa aina vilkkuvista valopannoista huomioliiveihin ja heijastaviin kaulapantoihin. Paras näkyvyys saadaan, kun yhdistetään sekä heijastin että huomiovalo, sillä heijastin näkyy parhaiten valaistuna ja huomiovalo pimeässä.

Jos sinulla on pitkäkarvainen koira, varmista, että valo tai heijastin näkyy kunnolla, eikä katoa turkin sekaan. Pitkäturkkisella koiralla parhaiten näkyy huomioliivi tai –huivi ja valjaisiin kiinnitetty vilkkuva valo. Heijastimen tai valon voi kiinnittää myös talutushihnaan, jos se ei muuten näy kunnolla.

Ennen lenkille lähtöä on tärkeää varmistaa, että koiran heijastin tai huomiovalo näkyy joka suunnasta eli sivuilta, edestä ja takaa.

Ulkokissalle tai valjaissa ulkoilevalle sisäkissalle kannattaa hankkia heijastava kaulapanta tai kaulapantaan kiinnitettävä valo.

Heijastimet kuluvat käytössä, joten säännöllisin väliajoin on hyvä varmistaa, että vanha heijastin näkyy tarpeeksi hyvin. Heijastimen näkyvyyden voi testata helposti niin, että sitä valaisee neljän metrin etäisyydeltä. Jos heijastin näkyy heikosti, on aika hankkia uusi. Samalla kannattaa varmistaa myös valojen näkyvyys, sillä niiden teho voi heikentyä ajan myötä.

Lue lisää