Erä

Mikko Kärnä haluaa metsästäjätutkinnon osaksi peruskoulun opetussuunnitelmaa: "Tukee lasten elävää luontosuhdetta"

Kärnä kannustaa kuntia ottamaan mallia Rovaniemestä ja Oulusta, jossa on tehty aloitteet metsästyksen ottamisesta mukaan peruskoulun opetussuunnitelmaan.
Lari Lievonen
Mikko Kärnä haluaa metsästajäntutkinnon vaihtoehdoksi peruskouluihin, jotta nuorten luontosuhde laajenisi. Kuvan porukka on matkalla sorsajahtiin.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä haluaa metsästäjätutkinnon osaksi peruskoulun opetussuunnitelmaa.

"Eränkäynnin opettaminen sekä metsästäjäntutkinnon suorittamisen mahdollistaminen peruskouluissa tukee lasten elävää luontosuhdetta", Kärnä huomauttaa tiedotteessa.

Hän pitää välttämättömänä sitä, että metsästäjätutkinto tuodaan osaksi valtakunnallista opetussuunnitelmaa.

"Erityisen tärkeää tämä olisi pääkaupunkiseudulla, jossa lasten ja nuorten kosketus luontoon on häviämässä. Monella aikuisella se on jo menetetty kokonaan ja käsitys luonnosta muodostuu Korkeasaaren eläintarhan sekä Töölönlahden pullasorsien kautta."

Kärnä kannustaa kuntia ottamaan mallia Rovaniemestä ja Oulusta, jossa on tehty aloitteet metsästyksen ottamisesta mukaan peruskoulun opetussuunnitelmaan. Kun malli yleistyisi, se olisi vietävissä myös valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan, hän katsoo.

"Mitään uusia lakeja tässä ei tarvita, ainoastaan poliittista tahtoa ja Opetushallituksen ohjaamista."

Lue lisää