Video: Näin ratkottiin mannermaisten kanakoirien paremmuus - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Näin ratkottiin mannermaisten kanakoirien paremmuus

Riistakoira -kisassa on aiemmin saanut olla ohjaajan apuna ampuja, mutta tänä vuonna ampujia ei ollut kisassa apuna.

Jahtikuksa kävi haistelemassa tunnelmia mannermaisten kanakoirien SM-kilpailuissa eli Riistakoirassa. Kalajoella pidetyn kisan päätuomari Jouni Haapanen kertoi finaalipäivän aamuna, että järjestys oli jo kirkkainta kärkeä vaille selvä. Toki jokainen koira pystyi finaalipäivän näytöillä muuttamaan sijoitustaan, joko ylös -tai alaspäin.

"Pidän tärkeänä pudotuksia ja lämpimän linnun noutoa sekä tasaisen varmaa työskentelyä ja yhteistyötä koirakon välillä", hän sanoo.

Riistakoira -kisassa on aiemmin saanut olla ohjaajan apuna ampuja, mutta tänä vuonna ampujia ei ollut kisassa apuna.

Kisaan kokoontui mannermaisten kanakoirien eliitti, osallistumisoikeus oli kaikilla VOI1-tuloksen saavuttaneilla koirilla. Kaikkiaan kokeeseen osallistui 31 koiraa. Osa karsiutui ensimmäisenä päivänä eli perjantaina ja sunnuntaiaamuna oli jäljellä viisi finaalikoiraa.

Toimittaja ja kuvaus: Tanja Heikkonen

Editointi: Juha Nieminen

Lue lisää

Video: Ruovetinen metsästysseura ylläpitää talkoilla koko kylän erä- ja luontokeskusta – "Mehän järjestämme tänne tarvittaessa cateringin"

Video: Kuusankoskelainen Tarmo Lehtinen päätti yhdistää kaksi harrastustaan – näin sai alkunsa Erämiehen matkassa –tubekanava

Video: Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs kokeili ensimmäistä kertaa haulikkoammuntaa –"Olin aivan innoissani"

Video: Nilsiäläinen kaveriporukka on ottanut tavaksi käydä Virossa hanhijahdissa – "Kyllä ne tämmöiselle savonpojalle ovat mieleenpainuvia reissuja"