Erä

Ruokavirasto: Koiria voi taas viedä Norjaan ja tuoda sieltä Suomeen

Norjassa havaittiin syyskuun alkupuolella koirien veriripulia.
PasiLeino
Suomen Kennelliitosta kerrotaan, että Norjassa asuvien koirien tapahtumakielto Suomessa jatkuu aiemmin ilmoitetun mukaisesti syyskuun loppuun saakka.

Ruokavirasto kertoi eilen keskiviikkona, että se on perunut suosituksensa, jonka mukaan koiria ei tuotaisi Norjasta Suomeen eikä koiria vietäisi Suomesta Norjaan.

Suomen Kennelliitosta kerrotaan, että Norjassa asuvien koirien tapahtumakielto Suomessa jatkuu aiemmin ilmoitetun mukaisesti syyskuun loppuun saakka.

"Saamiemme tietojen mukaan Norjan Kennelliitto pitää edelleen voimassa suosituksen siitä, että maassa asuvat koirat eivät osallistuisi koiratapahtumiin ulkomailla", Kennelliiton hallituksen varapuheenjohtaja Tuula Laitinen sanoo tiedotteessa.

Norjan Kennelliitto tiedotti syyskuun puolivälissä, että vuonomaassa koirilla ilmenneen vakavan veriripulitaudin takia kokeet, kilpailut ja koiranäyttelyt Norjassa on peruttu toistaiseksi siihen saakka, kunnes paikallisilta viranomaisilta saadaan uutta tietoa tautitilanteesta.

Myöhemmin Norjan Kennelliitto päätti sallia joidenkin kokeiden ja kilpailuiden järjestämisen maassa. Kaikki sallitut kokeet ja kilpailut ovat sellaisia, joissa koirien kontaktia toisiinsa voidaan rajoittaa.

Lue lisää:

Vakava ja vielä tuntematon tartuntatauti tappaa koiria Norjassa – Norjassa asuvien koirien osallistuminen koiratapahtumiin Suomessa kiellettiin

Norjan ripulitauti "ei erityisen herkästi tarttuva" – monessa kotitaloudessa vain yksi koira sairastunut

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavirasto joutui heti säästökuurille

Suomalaisessa villisiassa havaittiin Aujeszkyn taudin vasta-aineita – edellinen tapaus lähes 40 vuotta sitten

Nuuskatyynyt tai tupakantumpit ovat koirille vaarallisia – nikotiinimyrkytys voi jopa tappaa, tunnistatko oireet?