Kuka ampui uhanalaisen kiljuhanhen? Poliisi pyytää vihjeitä Maaningalta - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Kuka ampui uhanalaisen kiljuhanhen? Poliisi pyytää vihjeitä Maaningalta

Ammutun hanhen ohjeellinen arvo on lähes 6 400 euroa. Poliisi muistuttaa, että ammuttava laji pitää tunnistaa ennen kuin ampuu ja että tarkkuutta tarvitaan etenkin hämärässä.
Asko Kettunen
Metsähanhea saa metsästää rajan ajan tietyillä alueilla, mutta lintujen joukossa saattaa liikkua myös rauhoitettuja hanhilajeja, poliisi muistuttaa.

Poliisi tutkii luonnonsuojelurikosta, jossa metsästäjän epäillään ampuneen Maaningalla äärimmäisen uhanalaisen kiljuhanhen.

Poliisin mukaan Kantatie 77:n varrelta Korkeakosken kohdalta löytyi syyskuun 8. päivä metsästäjän hauleihin kuollut kiljuhanhi. Ampumavammojen perusteella lintua on ammuttu lähellä löytöpaikkaa.

Metsähanhen metsästys alkoi tiistaina eli lokakuun alussa Kiteen, Liperin, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnissa, ja jatkuu marraskuun loppuun. Itä-Suomen poliisin eräyhdyshenkilöt muistuttavat, että ammuttava laji pitää tunnistaa ennen kuin ampuu riistalaukauksen. Näin on erityisesti, kun vesilintuja ammutaan hämärän aikaan iltalennon yhteydessä. Metsähanhien joukossa saattaa liikkua myös alueella rauhoitettuja hanhilajeja, muistuttaa Itä-Suomen poliisi.

Äärimmäisen uhanalainen kiljuhanhi on ollut luonnonsuojelulain mukaan rauhoitettu vuodesta 1969 alkaen. Ympäristöministeriön päätöksellä kiljuhanhen ohjeellinen arvo on 6 391 euroa. Jos rikoksesta epäilty saadaan selvitettyä, ohjeellinen arvo auttaa tuomioistuinta rauhoitusmääräysten käsittelyssä ja korvausten määrittämisessä.

Itä-Suomen poliisilaitos pyytää vihjeitä kiljuhanhen ampumistapauksesta numeroon 0295415232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lue lisää

Kriittisyys susien laitonta pyyntiä kohtaan on voimistunut, koska lähiyhteisön sopua ei haluta rikkoa – ilmoitukset epäilyistä tekevät ulkopuoliset liikkujat

Vaikeneminen on yllättävän harvoin kultaa

Metsästäjäliiton kanta metsästysrikoksesta tuomittuja kohtaan: "Ei luottamustehtäviin sopiva"

Kimmo Taipaleen talli muuttaa länteen eli Korpilahdelle