Luonto tulee lähelle uusissa sairaaloissa: Kainuun keskussairaalassa syntyvät vauvat saavat tulevana vuonna ensikuksat - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Luonto tulee lähelle uusissa sairaaloissa: Kainuun keskussairaalassa syntyvät vauvat saavat tulevana vuonna ensikuksat

Kainuun uutta keskussairaalaa rakennetaan puusta ja tiloja sisustetaan luontoaiheisella taiteella.
Marko Lipponen / Kainuun sote
Ensikuksia on tarjolla kolmessa eri värissä.

Ensi vuonna Kainuun keskussairaalassa syntyvät vauvat saavat lahjaksi ensikuksan ja kutsukortin luontoon.

Kampanjasta vastaavat Kainuun sote ja Metsähallitus. Lisäksi Kainuun uutta keskussairaalaa rakennetaan puusta ja tiloja sisustetaan luontoaiheisella taiteella. Luontosisältöjen uskotaan lisäävän potilaiden hyvinvointia.

"Kuksa vie ajatukset perheen yhteisiin luontohetkiin. Varhaisvuosien luontokokemukset luovat hyvän pohjan terveydelle ja kannustavat luontoliikuntaan läpi koko elämän", toteaa ylilääkäri Ritva Keravuo Kainuun keskussairaalasta.

Myös Keski-Suomessa on rakennettu vastaavaa yhteistyötä sairaanhoitopiirin ja Metsähallituksen kesken.

Keski-Suomen tulevan keskussairaalan sisustusteemat on haettu viiden paikallisen kansallispuiston erityispiirteistä.

"Ymmärrys monimuotoisen luonnon terveysvaikutuksista on vahvistunut. Suomi on siihen liittyvässä viestinnässä ja palvelujen tuottamisessa yksi maailman kärkimaista. Metsähallituksen ja sote-sektorin yhteistyö on hieno esimerkki tästä", kommentoi Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen.

Metsähallituksen Luontopalveluilla ja Eräpalveluilla on vuoteen 2025 ulottuva terveyden edistämisen ohjelma. Sen tavoitteena on innostaa ihmiset liikkumaan ja oleilemaan luonnossa useammin ja pidempään.

Marko Lipponen / Kainuun sote
Kainuun keskussairaalan ylilääkäri Ritva Keravuo pitää kädessään ensi vuoden alusta alkaen vauvoille jaettavaa lahjakuksaa.
Lue lisää

Lapista löytyi todellinen raakkuvanhus, jolla on ikää jo 208 vuotta – sen elämä alkoi vuotta ennen kuin Helsingistä tuli maamme pääkaupunki tai Napoleon teki epäonnisen sotaretkensä Venäjälle

Metsähallitus jyrähtää retkeilijöille: Jos metsäpalovaroitus on voimassa, avotulta ei saa tehdä edes kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden valmiilla tulentekopaikoilla

Kansallispuistojen korjausvelkaa kiritään lähivuosina kiinni kymmenillä miljoonilla euroilla

Eräluvat-sovellus on julkaistu – nyt sillä voi hankkia kalastusluvan ja maksaa kalastonhoitomaksun