LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Erä

Ei näin: Metsästäjä ampui koppelon tieltä – ase ja lintu päätyivät poliisin takavarikkoon

Ajoneuvon pysäyttämisen jälkeen täytyy mennä sen luota vähintään sadan metrin etäisyydelle metsään, ennen kuin riistaa voi ampua.
MT-arkisto
Kuvan lintu ei liity tapaukseen.

Poliisi, rajavartiolaitos ja Metsähallituksen erätarkastaja valvoivat viikonloppuna metsästystä Itä-Lapissa.

Lapin poliisilaitos kertoo, että viikonloppuna tarkastettiin yhteensä 97:n metsästäjän metsästys- ja aseluvat. Lupa-asiat olivat pääosin moitteettomassa kunnossa.

Kaikilla asiat eivät kuitenkaan menneet niin sanotusti putkeen, sillä valvonnassa tavattiin yksi metsästäjä, joka välittömästi auton pysäyttämisen jälkeen nousi autosta ja ampui auton vierellä tiellä seisten koppelon tien läheisyyteen. Ampujaa epäillään metsästysrikoksesta.

Metsästäjän käyttämä haulikko ja saaliiksi saatu koppelo takavarikoitiin. Autoa kuljettanutta henkilöä epäillään avunannosta metsästysrikokseen.

Poliisi huomauttaa tiedotteessaan, että kanalintukannan runsastumisen takia niitä näkyy runsaasti sekä tiestöllä että tien vierillä. Valvontaviranomaiset muistuttavatkin metsästäjiä siitä, että välittömästi ajoneuvon pysäyttämisen jälkeen täytyy mennä ajoneuvon luota vähintään sadan metrin etäisyydelle metsään, ennen kuin riistaa voi ampua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuhmossa tutkitaan susiin kohdistuneita metsästysrikoksia – pystykorva kuoli myrkkysyöttiin, susilauman kulkureitille oli asetettu strykniiniä ja polkurautoja

Poliisi: Suomessa laaja omakotitalomurtojen sarja – tekijät edelleen aktiivisia

Kolmelle miehelle vaaditaan rangaistusta satojen kissojen ampumisesta metsästysrajoitusten vastaisesti Uudessakaarlepyyssä