Erä

Erikoinen onnettomuus Yhdysvalloissa: Kuolleeksi luultu peura seivästi metsästäjän kuoliaaksi

Mies menetti henkensä peuran sarvista aiheutuneisiin pistohaavoihin.
Kimmo Haimi
Kuvituskuva.

Kokenut 66-vuotias yhdysvaltalaismetsästäjä haavoittui tiistaina vakavasti metsästysretkellä Tapaturma sattui, kun mies lähestyi ampumaansa ja kuolleeksi luulemaansa peuraa. Eläin ei ollut kuitenkaan menehtynyt laukaisuun, vaan nousi jaloilleen ja puski miestä sarvillaan aiheuttaen pistohaavoja. Tapauksesta kertoi muun muassa uutiskanava CNN.

Kun metsästysretkellä mukana ollut sukulainen löysi miehen metsästä, oli hän vielä puhekykyinen. Myöhemmin hän menehtyi saamiinsa vammoihin.

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet peuran aiheuttamia vammoja viralliseksi kuolinsyyksi, vaan pitävät yhtenä mahdollisuutena myös sydämenpysähdystä.

Riista- ja kalakomission Joe Dale Purdonin mukaan haavoitettujen eläimien ihmisille aiheuttamat vammat eivät ole epätavallisia. Välillä metsästäjät lähestyvät peuroja, kun luulevat niiden olevan kuolleita, mutta eläimet pomppaavatkin pystyyn ja lähtevät pakoon.

Purdon kertoo CNN:lle, että on hyvien metsästystapojen mukaista odottaa 15–30 minuuttia ennen saaliin lähestymistä. Sen pitäisi riittää varmistamaan peuran kuolleen. Hän ei kuitenkaan usko pistohaavoja saaneen metsästäjän rikkoneen hyviä metsästystapoja, vaan joutuneen ainoastaan epätavallisen onnettomuuden uhriksi.

Lue lisää

Metsästys on nyt suurennuslasin alla

Metsä yhä turvallisin paikka

Ministerit ottivat kantaa Savukosken metsästysonnettomuuteen — "Metsästyksessä turvallisuus on tärkeintä"

Savon Sanomat: Luoti lävisti karhun ja tappoi koiran Keiteleellä