Erä

Katso video jämtlanninpystykorvan ja kahden suden kohtaamisesta kesken hirvijahdin – Haapavedellä taltioitu materiaali julkaistiin

Tuijotuskilpailua siinä käytiin, kuvailee koiranomistaja kohtaamista Korpi Makasiinin jahtivideolla.
Korpi Makasiini
Susien ja koiran kohtaaminen kesti noin vartin verran.

Metsästyskanava Korpi Makasiini on julkaissut hirvijahtivideon, joka sisältää jämtlanninpystykorva Käpyahon Rikun ja kahden suden kohtaamisen. Kohtaaminen alkaa 40 minuutin kohdalta. Katso video Korpi Makasiinin YouTube-kanavalta tästä linkistä.

Korpi Makasiinin tuottaja Petri Roivainen kuvailee materiaalia ainutlaatuiseksi. "Yksi vastaavanlainen videomateriaali on taltioitu ja julkaistu Ruotsissa."

MT uutisoi jo aiemmin Haapaveden tapahtumista. Kohtaaminen tallentui, sillä Riku lähti hakulenkille päällään valjaat, joihin oli kiinnitetty kamera. Tarkoituksena oli taltioida materiaalia Korpi Makasiinin tulevaa hirvijahtivideota varten.

Jämtlanninpystykorvan omistaja Rami Hietaniemi kertoi, että ensimmäisen hakulenkin alussa koiran liikehdintä vaikutti oudolta, kun hän seurasi sitä koiran paikannuslaitteen paikannusohjelmiston välityksellä.

Outo käytös sai selityksen päivän päätteeksi, kun koiran kameran sisältöä alettiin selata. Videolla näkyy, miten kuviin ilmestyy kaksi sutta. Toisella susista on paikannuspanta kaulassa ja korvamerkki.

Susien ja koiran kohtaaminen kesti noin vartin verran.

Hietaniemi arvioi koiransa jämäkän käytöksen pelastaneen sen. "Koira ei lähtenyt pakoon, mutta ei myöskään käyttäytynyt liian aggressiivisesti. Tuijotuskilpailua siinä käytiin."

Riku on kohta 7-vuotias hirveä ja karhua haukkuva jämtlanninpystykorva. Koira on myös saavuttanut käyttövalion arvon hirvenhaukkukokeissa.

"Riku on perheenjäsen. Vuonna 2015 menetin yhden koiran susihyökkäyksen seurauksena, ei sellaista toivo tapahtuvan uudelleen. Kohtaamisen jälkeen koira jatkoi hakulenkkiä ja aloitti vielä hirvihaukun, hirveä ei siitä tilanteesta kuitenkaan saatu eräksi."

Lue lisää:

Jämtlanninpystykorva kohtasi kaksi sutta Haapavedellä kesken hirvijahdin, kohtaaminen tallentui videolle – koira pelastui omistajan arvion mukaan sen jämäkän käytöksen ansiosta

Svensk Jakt: Hirvikoira kuvasi susien hyökkäyksen kimppuunsa - ja selvisi

Lue lisää

Dramaattinen susijahti Tohmajärvellä: Poikkeusluvalla metsästetty susi haavoittui, poliisi määräsi suurriistavirka-avun etsimään ja lopettamaan suden – aamulla lupa määrättiin täytäntöönpanokieltoon

Susipostia jälleen ministeriöön: kannanhoidollisen metsästyksen helpottaminen nyt Ylivieskan kaupunginhallituksen esityslistalla

Kapinen susi lopetettiin poliisin päätöksellä Varsinais-Suomessa – susi oli lähes karvaton

Suden kannanhoidollisessa metsästyksessä Ruotsissa on ammuttu yhteensä 17 sutta – yhdellä susireviirillä tavoitellaan kaikkien susien tappamista