Video: Juhani Kuoppalaa ei haittaa, vaikka metsästä saatava tilipussi pienenee monimuotoisuuden ylläpitämisen takia: "Minulle se on arvokkaampi tällaisena" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Juhani Kuoppalaa ei haittaa, vaikka metsästä saatava tilipussi pienenee monimuotoisuuden ylläpitämisen takia: "Minulle se on arvokkaampi tällaisena"

Nykyään ymmärretään, että riistalle elinkelpoisen elinympäristön säilyttäminen ei syö metsätiliä liikaa, jos ollenkaan.

Kanalintulaskennat ovat tänä syksynä tuottaneet iloisia tuloksia eri puolilla maata. Toki on selvää, että tilanne vaihtelee sään ja muiden tekijöiden vaikutuksesta voimakkaasti vuodesta toiseen.

Esimerkiksi metsätaloudessa otetaan silti eläinten tarpeet entistä paremmin huomioon. Nykyään ymmärretään, että riistalle elinkelpoisen elinympäristön säilyttäminen ei syö metsätiliä liikaa, jos ollenkaan.

Jahtikuksa oli mukana Metsähallituksen metson soitimen tarkistuksella. Metson aktiiviset soidinpaikat tunnetaan ja ne vaikuttavat metsätöihin.

"Tiedossamme olevien metson soidinalueiden lähellä ei tehdä kuin pieniä aukkoja", Metsähallituksen metsänhoitoesimies Panu Kukkonen kertoo videolla.

Monimuotoisuuden ylläpitäminen korostuu myös yhä useamman yksityisen metsänomistajan hakkuusuunnitelmissa riippumatta siitä, onko hän metsästäjä vai ei.

"Jos mentäisiin talousoppien mukaan, tämäkin kuusikko hakattaisiin aukeaksi. Mutta minulle se on arvokkaampi tällaisena", Kauhajoella asuva metsänomistaja ja metsästäjä Juhani Kuoppala sanoo.

Hänen mukaansa metsästä koituva tilipussi voi olla vähän pienempi, kun saa hyvän mielen siitä että säilyttää metsän kauniina metsän näköisenä.

Toimittaja: Olli Kangas

Kuvaaja: Olli Kangas

Leikkaaja: Olli Kangas ja Seppo Ahava

Lue lisää

Video: Ruovetinen metsästysseura ylläpitää talkoilla koko kylän erä- ja luontokeskusta – "Mehän järjestämme tänne tarvittaessa cateringin"

Video: Kuusankoskelainen Tarmo Lehtinen päätti yhdistää kaksi harrastustaan – näin sai alkunsa Erämiehen matkassa –tubekanava

Video: Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs kokeili ensimmäistä kertaa haulikkoammuntaa –"Olin aivan innoissani"

Video: Nilsiäläinen kaveriporukka on ottanut tavaksi käydä Virossa hanhijahdissa – "Kyllä ne tämmöiselle savonpojalle ovat mieleenpainuvia reissuja"