LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Erä

IL: Poliisi tutkii metsästysrikosta Hankasalmella – koira ammuttiin kauriina

Viranomaisen saaman tiedon mukaan metsästysporukan edessä oli onnettomuuden aikaan kolme kaurista.
Vesa-Matti Väärä
Kuvituskuva. Kuvan kauris ei liity tapaukseen.

Metsästäjä ampui tiistaina illalla Hankasalmella koiran luultuaan sitä kauriiksi. Tapauksesta kertoi perjantaina Iltalehti.

Tapaus tuli esille sosiaalisessa mediassa. Toiminnanohjaaja Petri Korhonen riistanhoitoyhdistyksestä toivoo, ettei asiasta lietsottaisi enempää huhuja sosiaalisessa mediassa.

Poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa metsästysrikoksena, eläinsuojelurikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Sami Salo sanoo Iltalehdelle, ettei esitutkintaa ole vielä suoritettu.

"Poliisi on käynyt paikalla ja metsästyksen yhteydessä on tietenkin vahingossa ammuttu koira, jota on luultu kauriiksi."

Salon mukaan tapauksesta on kerrottu poliisille niin, että metsästysporukan edessä oli onnettomuuden aikaan kolme kaurista.

"Yksi oli jo ammuttu, kaksi kääntynyt takaisin ja koira tuli siihen samaan aikaan."

Koiran omistaja sanoo Iltalehdelle olevansa surun murtama. Ammuttu koira oli kymmenen kuukauden ikäinen saksanpaimenkoiranarttu. Sillä oli päällään heijastimilla varustettu, neonkeltainen huomioliivi ja valjaat päällä.

Omistajan mukaan koira oli opetettu pysähtymään kiinni kytkemistä varten siihen kohtaan, johon se ammuttiin. Paikasta kulkee oikopolku, jota moni käyttää tullessaan läheiselle pururadalle. Koira oli noin 20 metrin päässä omistajasta.

"Tapahtunut on koko ajan mielessä pyörinyt. Mitä jos koira olisi vaikka haavoittunut ja lähtenyt tulemaan minun luokseni? Olisiko se ampunut uudestaan? Entä jos polulla olisi taapertanut lapsi äitinsä edessä? Nämä asiat ovat mielessäni koko ajan", murtunut omistaja pohtii.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuhmossa tutkitaan susiin kohdistuneita metsästysrikoksia – pystykorva kuoli myrkkysyöttiin, susilauman kulkureitille oli asetettu strykniiniä ja polkurautoja

Kolmelle miehelle vaaditaan rangaistusta satojen kissojen ampumisesta metsästysrajoitusten vastaisesti Uudessakaarlepyyssä

Ei näin: Metsästäjä ampui koppelon tieltä – ase ja lintu päätyivät poliisin takavarikkoon