Rauhoitetun järvilohen pyydystäminen tuli kalliiksi – kalastaja tuomittiin maksamaan valtiolle yli 7500 euroa - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Rauhoitetun järvilohen pyydystäminen tuli kalliiksi – kalastaja tuomittiin maksamaan valtiolle yli 7500 euroa

Korvauksen suuruus määräytyi uhanalaisten ja taantuneiden kalojen arvoista annetun asetuksen mukaan.
Järvilohi.fi
Oikeuden tuomion mukaan vuonna 1980 syntynyt mies pyydysti Lieksanjoesta, Lieksankosken voimalaitoksen alapuolelta rasvaevällisen järvilohen, jonka pituus oli 84 senttimetriä. Kuvituskuva.

Rauhoitetun järvilohen pyydystäminen on tullut kalliiksi Pohjois-Karjalassa, Lieksassa tämän vuoden heinäkuussa kalastaneelle miehelle. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut hänet kalastusrikkomuksesta, ja lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan valtiolle 7510 euron korvaus.

Kalastusrikkomuksesta määrättiin hänelle 25 päiväsakkoa, joka hänen tuloillaan on 150 euroa. Näin ollen heinäkuisen kalastusreissun hinnaksi tuli yhteensä 7660 euroa.

Korvauksen suuruus määräytyi uhanalaisten ja taantuneiden kalojen arvoista annetun asetuksen mukaan.

Oikeuden tuomion mukaan vuonna 1980 syntynyt mies pyydysti Lieksanjoesta, Lieksankosken voimalaitoksen alapuolelta rasvaevällisen järvilohen, jonka pituus oli 84 senttimetriä. Sen sijaan, että hän oli laskenut kalan takaisin veteen, hän otti sen saaliikseen.

Mies on myöntänyt syyllisyytensä laittomaan tekoon.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Lieksan Lehti.

Lue lisää

Hiitolanjoella tänä keväänä kuoriutuneet järvilohenpoikaset vaeltavat aikanaan järvisyönnökseltä padoista vapaaseen jokeen

Ja keskellä virtaa joki

Laatokan lohille avautuu väylä Suomeen – ministeri Leppä: "Kalatieasioita viriää nyt lisää viikoittain"

Kalatalouden perusrahoitus ei riitä yksityisvesien tehokkaaseen valvontaan