Erä

Kuhmossa tutkitaan susiin kohdistuneita metsästysrikoksia – pystykorva kuoli myrkkysyöttiin, susilauman kulkureitille oli asetettu strykniiniä ja polkurautoja

Kuhmolaisen metsästäjän suomenpystykorva kuoli syötyään tien varteen heitettyä lihanpalaa.
Timo Aalto
Polkurautojen ja myrkyn käyttö on kaikessa metsästyksessä kielletty

Kainuun rajavartiostolla on esitutkinnassa kaksi metsästysrikosta, joissa epäillään susiin kohdistunutta laitonta metsästystä Kuhmon Juntin alueella kevättalvella 2019. Kummassakaan tapauksessa tekijä ei ole tiedossa.

Rajavartiosto kertoo tiedotteessaan, että kyseisissä tapauksissa oli Juntin susilauman kulkureitille asetettu polkurautoja ja strykniiniä. Polkurautojen ja myrkyn käyttö on kaikessa metsästyksessä kielletty. Polkuraudat löysi sivullinen luonnossa liikkuja maastosta tammikuussa.

Strykniiniin liittyvän metsästysrikoksen tutkinta aloitettiin maaliskuun lopussa, kun kuhmolaisen metsästäjän suomenpystykorva kuoli syötyään edellisenä päivänä Kuhmon Sarvijärventien varteen heitettyä lihanpalaa. Tarkemmissa tutkimuksissa koiran vatsalaukusta löytyi strykniiniä. Strykniini on erittäin myrkyllistä ja pienikin määrä ainetta voi johtaa kuolemaan. Koiran kuolemaan johtanutta tapausta tutkitaan lisäksi eläinsuojelurikoksena.

Kainuun rajavartiosto pyytää ilmoittamaan havainnot ja vihjeet, jotka voivat liittyä kyseisiin tapauksiin.

Rajan vihjepuhelimeen 050 542 0020 tai vihjetietolomakkeen kautta osoitteessa www.raja.fi/vihje.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni meppi kielteinen susien määrän kasvusta: "Lapset joutuvat näkemään kotieläimensä kärsivän suden hyökkäyksen jälkeen"

Polvijärvellä kaadettiin torstaina riistakeskuksen poikkeusluvalla naarassusi – ampumiseen päädyttiin karkottamisen tuloksettomuuden takia

Susi lähestyi koiranulkoiluttajaa Siikalatvalla – poliisi määräsi karkotettavaksi