Erä

Mikko Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden

Kansanedustaja muistuttaa, että hirvikoirat ovat tietyillä alueilla pyynnin kannalta välttämättömiä.
Kimmo Haimi
Kansanedustaja huomauttaa, että hirvenmetsästys on yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeää työtä. Kuvituskuva.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä esittää, että hirviaseet ja niiden patruunat sekä hirvikoirat voisi tulevaisuudessa vähentää verotuksessa.

"Hirvenmetsästys on ensinnäkin yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeää työtä, jolla estetään liikennevahinkoja sekä vahinkoja taimikoille. Toisekseen verovähennysoikeudella varmistettaisiin, että hirvenpyytäjien kalusto on kunnossa. Vähennysoikeus piristäisi varmasti asekauppaa. Edulliset patruunat lisäisivät myös metsästäjien mahdollisuuksia harjoitteluun", Kärnä perustelee tiedotteessaan.

Kansanedustaja muistuttaa, että hirvikoirat ovat tietyillä alueilla pyynnin kannalta välttämättömiä. Näin ollen niiden hankkimiskulun tulisi hänen mielestään olla verovähennyskelpoista.

"Hirvikoira on samanlainen työkalu pyynnissä kuin aseet ja patruunatkin. Siksi niiden tulisi olla vähennysoikeuden piirissä", hän sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskusta vaatii selvyyttä Rinteen toimista — Kärnä: "Aika mahdottomaksi käy asema, jos yksiselitteisesti selviää, että pääministeri ei ole puhunut totta eduskunnassa"

Mikko Kärnä haluaa maatila- ja teurastamovierailun peruskoulun oppimäärään: "Nuoret ovat alttiita eläinoikeusjärjestöjen ja ilmastojärjestöjen propagandalle"

Reaaliaikainen hirvien verotusennuste julkaistiin – riistahallinto on lisännyt hirvien metsästyssuunnittelun avoimuutta ja vaikuttavuutta