Video: Iranilaislähtöinen Amir Saidizand on tunnettu koirakouluttaja – yhdellä osa-alueella ehkä jopa pohjoismaiden paras - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Iranilaislähtöinen Amir Saidizand on tunnettu koirakouluttaja – yhdellä osa-alueella ehkä jopa pohjoismaiden paras

Jahtikuksa tutustui Saidizandin koirankäsittelytaitoihin Långtoran koirankoulutustilalla Ruotsin Låntorabyssä.

Jotkut ihmiset osaavat kouluttaa koiria ja ymmärtävät niitä selkeästi muita paremmin. Iranilaislähtöinen Amir Saidizand on yksi heistä. Kanakoiraharrastajat tuntevat hänet kotimaansa Ruotsin lisäksi Englannissa ja muualla Euroopassa. Saidizand onkin kiistatta koirakuiskaaja.

Jahtikuksa tutustui Saidizandin koirankäsittelytaitoihin Långtoran koirankoulutustilalla Ruotsin Låntorabyssä.

Suomalaiset pointteriharrastajat kokosivat ryhmän aiheesta kiinnostuneita ja matkasivat Långtoraan, joka sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Matkaan mahtui myös kaksi setteriä.

Kouluttajan taidot tunnettiin matkalaisten keskuudessa ennestään, sillä osa koiraväestä oli vieraillut koulutuspaikassa jo aiemmin. Mies itse kilpailee bretoneillaan ja Irlanninsettereillään maailman huipulla. Lisäksi hänen kädenjälkensä näkyy myös muiden omistamissa kanakoirissa.

Väitetään, että Saidizand on kouluttanut ylivoimaisesti eniten kanakoirien erikoiskokeessa ykköspalkinnon saavuttaneita seisovia koiria pohjoismaissa.

Lue lisää

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

Video: Taru Naapurin kennelin treeneissä on tiukan ammattimainen meno – "Maltillinen passikoira on hiljainen ja tarkkaavainen"

Video: Ida Appelgrenin haukkukisa ei mennyt aivan putkeen, kun hänen nuorella koirallaan oli enemmän intoa kuin taitoa – "Lintu varmasti oli puussa, mutta me ei kuultu sen lähtöä"

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu