Erä

Video: Iranilaislähtöinen Amir Saidizand on tunnettu koirakouluttaja – yhdellä osa-alueella ehkä jopa pohjoismaiden paras

Jahtikuksa tutustui Saidizandin koirankäsittelytaitoihin Långtoran koirankoulutustilalla Ruotsin Låntorabyssä.

Jotkut ihmiset osaavat kouluttaa koiria ja ymmärtävät niitä selkeästi muita paremmin. Iranilaislähtöinen Amir Saidizand on yksi heistä. Kanakoiraharrastajat tuntevat hänet kotimaansa Ruotsin lisäksi Englannissa ja muualla Euroopassa. Saidizand onkin kiistatta koirakuiskaaja.

Jahtikuksa tutustui Saidizandin koirankäsittelytaitoihin Långtoran koirankoulutustilalla Ruotsin Låntorabyssä.

Suomalaiset pointteriharrastajat kokosivat ryhmän aiheesta kiinnostuneita ja matkasivat Långtoraan, joka sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Matkaan mahtui myös kaksi setteriä.

Kouluttajan taidot tunnettiin matkalaisten keskuudessa ennestään, sillä osa koiraväestä oli vieraillut koulutuspaikassa jo aiemmin. Mies itse kilpailee bretoneillaan ja Irlanninsettereillään maailman huipulla. Lisäksi hänen kädenjälkensä näkyy myös muiden omistamissa kanakoirissa.

Väitetään, että Saidizand on kouluttanut ylivoimaisesti eniten kanakoirien erikoiskokeessa ykköspalkinnon saavuttaneita seisovia koiria pohjoismaissa.

Lue lisää