Erä

Video: Uuden aseen hankkiminen ei aina kannata – näin sujuu Sako Warmintin tuunaus

Taitava aseseppä hoitaa aseen päivityksen käden käänteessä.

Monet tuntevat käsitteen "vanhat, hyvät sakolaiset". Nykyajatusten mukaista ei myöskään ole lähteä hukkaamaan vanhaa ja hyvää ja ostaa uutta tilalle.

Jahtikuksan Panu Hiidenmies päätti taannoin päivittää kivääriään. Uuden hankkimisen sijaan hän päätyi aseseppä Kari Laurilan luona käytyään vaihtamaan vain tukin ja äänenvaimentajan aseeseensa.

KKC:n Norjassa valmistettu tukki asennettiin näppärästi piipun lyhennyksen yhteydessä.

Aseen kokonaispaino ja käsiteltävyys paranivat merkittävästi, kun piipun päähän vaihdettiin suomalaisen Osuman vaimennin.

Syksyn kokemusten perusteella vaihtotyö saa täydet pisteet. Uuden aseen hankkimisen sijaan voikin olla paikallaan tuumata myös vanhan tuunaamista. Taitava aseseppä nimittäin hoitaa aseen päivityksen käden käänteessä.

Lue lisää

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"

Katso miten koiria treenataan villisioilla Ruotsissa – eräohjelmassa valmistetaan myös "väärällä tavalla" hirvipaistista rosvopaisti