Video: Uuden aseen hankkiminen ei aina kannata – näin sujuu Sako Warmintin tuunaus - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Uuden aseen hankkiminen ei aina kannata – näin sujuu Sako Warmintin tuunaus

Taitava aseseppä hoitaa aseen päivityksen käden käänteessä.

Monet tuntevat käsitteen "vanhat, hyvät sakolaiset". Nykyajatusten mukaista ei myöskään ole lähteä hukkaamaan vanhaa ja hyvää ja ostaa uutta tilalle.

Jahtikuksan Panu Hiidenmies päätti taannoin päivittää kivääriään. Uuden hankkimisen sijaan hän päätyi aseseppä Kari Laurilan luona käytyään vaihtamaan vain tukin ja äänenvaimentajan aseeseensa.

KKC:n Norjassa valmistettu tukki asennettiin näppärästi piipun lyhennyksen yhteydessä.

Aseen kokonaispaino ja käsiteltävyys paranivat merkittävästi, kun piipun päähän vaihdettiin suomalaisen Osuman vaimennin.

Syksyn kokemusten perusteella vaihtotyö saa täydet pisteet. Uuden aseen hankkimisen sijaan voikin olla paikallaan tuumata myös vanhan tuunaamista. Taitava aseseppä nimittäin hoitaa aseen päivityksen käden käänteessä.

Lue lisää

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

Video: Taru Naapurin kennelin treeneissä on tiukan ammattimainen meno – "Maltillinen passikoira on hiljainen ja tarkkaavainen"

Video: Ida Appelgrenin haukkukisa ei mennyt aivan putkeen, kun hänen nuorella koirallaan oli enemmän intoa kuin taitoa – "Lintu varmasti oli puussa, mutta me ei kuultu sen lähtöä"

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu