Erä

Video: Uuden aseen hankkiminen ei aina kannata – näin sujuu Sako Warmintin tuunaus

Taitava aseseppä hoitaa aseen päivityksen käden käänteessä.

Monet tuntevat käsitteen "vanhat, hyvät sakolaiset". Nykyajatusten mukaista ei myöskään ole lähteä hukkaamaan vanhaa ja hyvää ja ostaa uutta tilalle.

Jahtikuksan Panu Hiidenmies päätti taannoin päivittää kivääriään. Uuden hankkimisen sijaan hän päätyi aseseppä Kari Laurilan luona käytyään vaihtamaan vain tukin ja äänenvaimentajan aseeseensa.

KKC:n Norjassa valmistettu tukki asennettiin näppärästi piipun lyhennyksen yhteydessä.

Aseen kokonaispaino ja käsiteltävyys paranivat merkittävästi, kun piipun päähän vaihdettiin suomalaisen Osuman vaimennin.

Syksyn kokemusten perusteella vaihtotyö saa täydet pisteet. Uuden aseen hankkimisen sijaan voikin olla paikallaan tuumata myös vanhan tuunaamista. Taitava aseseppä nimittäin hoitaa aseen päivityksen käden käänteessä.

Lue lisää

Video: Raumalaisen Rami Saarisen koira näyttää, miten saalis kuljetetaan mallikelpoisesti metsästä

Video: Pitkän linjan suomenajokoiramies Rami Saarinen kertoo, millä periaatteilla hän on saanut koirankasvatuksessa aikaan hyviä tuloksia – yksi asia auttaa jokaista koiranomistajaa

Video: Eräopas Petri Ristiniemi on käynyt Ruoveden Siikanevalla pienestä pitäen – tällä kertaa mukaan lähti joukko luonto-ohjaajaopiskelijoita

Video: Joni Kinnunen lähti Viki-koiransa kansaa kettupyyntiin, mutta saaliiksi tulikin jotain aivan muuta – "Kunpa näitä löytyisi tiheämmin"