Susi lähestyi koiranulkoiluttajaa Siikalatvalla – poliisi määräsi karkotettavaksi - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Susi lähestyi koiranulkoiluttajaa Siikalatvalla – poliisi määräsi karkotettavaksi

Siikalatvan Kerälänkylällä on tehty marraskuun aikana havaintoja asutuksen lähellä liikkuvista susista.
Timo Aalto
Susien käyttäytymisen ja niiden aiheuttaman mahdollisen riskin vuoksi poliisi on määrännyt sudet karkotettavaksi. Kuvituskuva.

Oulun poliisilaitos on määrännyt Siikalatvalla, Pohjois-Pohjanmaalla koiranulkoiluttajaa lähestyneen suden karkotettavaksi.

Poliisi kertoo, että Siikalatvan Kerälänkylällä on tehty marraskuun aikana havaintoja asutuksen lähellä liikkuvista susista. Suurimmaksi osaksi havainnot ovat olleet jälkihavaintoja eli susi tai sudet ovat liikkuneet alueella yöaikaan.

Kaksi kertaa susi on kuitenkin havaittu pihapiirissä päivällä. Lisäksi yhdessä tapauksessa susi lähestyi koiraa ulkoiluttanutta henkilöä.

Susien käyttäytymisen ja niiden aiheuttaman mahdollisen riskin vuoksi poliisi on määrännyt sudet karkotettavaksi. Karkottamisella pyritään vaikuttamaan susien käyttäytymiseen ja saamaan ne karttamaan liikkumista asutulla alueella.

Susien kanta-arvion mukaan tapahtuma-alueella elää susilauma.

Lue lisää

Lisääntyviä susipareja on nyt yli 25 – pienimmän elinvoimaisen kannan rajan ylitys ei tarkoita automaattisesti kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista

EU-tuomioistuin: Susi nauttii tiukkaa suojelua myös ihmisten ilmoilla

Metsästäjäliitto: Susikannan kasvu on havaittu kentältä tulleen runsaan palautteenkin kautta – on riski, että syksyllä syntyy susikonflikteja

Susilaumojen määrä kasvoi neljänneksellä viime vuoteen verrattuna – laumoja aiempaa enemmän erityisesti lännessä