Erä

Susi lähestyi koiranulkoiluttajaa Siikalatvalla – poliisi määräsi karkotettavaksi

Siikalatvan Kerälänkylällä on tehty marraskuun aikana havaintoja asutuksen lähellä liikkuvista susista.
Timo Aalto
Susien käyttäytymisen ja niiden aiheuttaman mahdollisen riskin vuoksi poliisi on määrännyt sudet karkotettavaksi. Kuvituskuva.

Oulun poliisilaitos on määrännyt Siikalatvalla, Pohjois-Pohjanmaalla koiranulkoiluttajaa lähestyneen suden karkotettavaksi.

Poliisi kertoo, että Siikalatvan Kerälänkylällä on tehty marraskuun aikana havaintoja asutuksen lähellä liikkuvista susista. Suurimmaksi osaksi havainnot ovat olleet jälkihavaintoja eli susi tai sudet ovat liikkuneet alueella yöaikaan.

Kaksi kertaa susi on kuitenkin havaittu pihapiirissä päivällä. Lisäksi yhdessä tapauksessa susi lähestyi koiraa ulkoiluttanutta henkilöä.

Susien käyttäytymisen ja niiden aiheuttaman mahdollisen riskin vuoksi poliisi on määrännyt sudet karkotettavaksi. Karkottamisella pyritään vaikuttamaan susien käyttäytymiseen ja saamaan ne karttamaan liikkumista asutulla alueella.

Susien kanta-arvion mukaan tapahtuma-alueella elää susilauma.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni meppi kielteinen susien määrän kasvusta: "Lapset joutuvat näkemään kotieläimensä kärsivän suden hyökkäyksen jälkeen"

Poliisi kehottaa moottorikelkkailijoita huomioimaan hevoset maastossa: "Yllättäen kaahaava moottorikelkka on todella suuri riski"

Polvijärvellä kaadettiin torstaina riistakeskuksen poikkeusluvalla naarassusi – ampumiseen päädyttiin karkottamisen tuloksettomuuden takia