Erä

Polvijärvellä kaadettiin torstaina riistakeskuksen poikkeusluvalla naarassusi – ampumiseen päädyttiin karkottamisen tuloksettomuuden takia

Poikkeuslupa susien häirintään ja karkottamiseen myönnettiin marraskuun toisella viikolla.
Timo Aalto
Arkistokuva Ähtärin eläinpuistosta.

Yksi Pohjois-Karjalassa Outokummun ja Polvijärven alueella pihoilla kierrelleistä ja vahinkoa tehneistä susista on ammuttu torstaina.

Alueelle myönnettiin marraskuun toisella viikolla poikkeuslupa susien häirintään ja karkottamiseen. Karkotukset eivät tuottaneet toivottua tulosta, vaan sudet palasivat pihoille.

Lupaehtojen mukaan tällaisessa tilanteessa sai aloittaa yhden suden pyynnin poikkeusluvan voimassaoloaikana. Lupa oli voimassa 2. joulukuuta asti.

Suomen riistakeskuksen Pohjois-Karjalan aluetoimiston riistapäällikkö Juha Kuittinen vahvistaa, että Polvijärvellä kaadettiin torstaina naarassusi.

Havaintojen mukaan pihoilla on pyörinyt tyypillisesti kaksi sutta. Sekä karkotustoimet että lopetus on kohdistettu näihin yksilöihin.

Suden saa karkottaa omalta pihalta – uudessa kannanhoitosuunnitelmassa muistutetaan, että omaehtoinen karkotus ei ole kielletty

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni meppi kielteinen susien määrän kasvusta: "Lapset joutuvat näkemään kotieläimensä kärsivän suden hyökkäyksen jälkeen"

Susi lähestyi koiranulkoiluttajaa Siikalatvalla – poliisi määräsi karkotettavaksi

Kuhmossa tutkitaan susiin kohdistuneita metsästysrikoksia – pystykorva kuoli myrkkysyöttiin, susilauman kulkureitille oli asetettu strykniiniä ja polkurautoja