Erä

Polvijärvellä kaadettiin torstaina riistakeskuksen poikkeusluvalla naarassusi – ampumiseen päädyttiin karkottamisen tuloksettomuuden takia

Poikkeuslupa susien häirintään ja karkottamiseen myönnettiin marraskuun toisella viikolla.
Timo Aalto
Arkistokuva Ähtärin eläinpuistosta.

Yksi Pohjois-Karjalassa Outokummun ja Polvijärven alueella pihoilla kierrelleistä ja vahinkoa tehneistä susista on ammuttu torstaina.

Alueelle myönnettiin marraskuun toisella viikolla poikkeuslupa susien häirintään ja karkottamiseen. Karkotukset eivät tuottaneet toivottua tulosta, vaan sudet palasivat pihoille.

Lupaehtojen mukaan tällaisessa tilanteessa sai aloittaa yhden suden pyynnin poikkeusluvan voimassaoloaikana. Lupa oli voimassa 2. joulukuuta asti.

Suomen riistakeskuksen Pohjois-Karjalan aluetoimiston riistapäällikkö Juha Kuittinen vahvistaa, että Polvijärvellä kaadettiin torstaina naarassusi.

Havaintojen mukaan pihoilla on pyörinyt tyypillisesti kaksi sutta. Sekä karkotustoimet että lopetus on kohdistettu näihin yksilöihin.

Suden saa karkottaa omalta pihalta – uudessa kannanhoitosuunnitelmassa muistutetaan, että omaehtoinen karkotus ei ole kielletty

Lue lisää

Metsästäjäliitto tyrmistyi susikannan hallinnan umpikujasta – "Ensi talven metsästysluvista päätettävä ajoissa"

Suden kannanhoidollinen metsästys ei ala – hallinto-oikeudet kielsivät kaikkien poikkeuslupien täytäntöönpanon

IS: Turun hallinto-oikeus kielsi Someron Somerniemen kolmen suden metsästystä koskevan poikkeusluvan

Usean henkilön epäillään osallistuneen laittomaan susijahtiin Ilomantsissa vuoden 2020 lopulla – neljä vangittu törkeästä metsästysrikoksesta epäiltynä