Erä

Metsästäjäliiton Kymen piiri palkitsi MT:n eräuutisoinnin: "Ajankohtaista ja ammattitaitoista uutisointia metsästyksestä"

Kouvolassa järjestetty Eläinten joulu ja erätulet -tapahtuma sai etenkin lapsiperheet liikkeelle, sillä puurokattila tyhjeni iltapäivään mennessä ja 1 200 annosta tuli syötyä.
Erkki Pentinniemi
MT:n toimituspäällikkö Jussi Martikainen (oik.) vastaanotti palkinnon Metsästäjäliiton Kymen piirin puheenjohtaja Simo Vertaselta ja sihteeri Anu Pentinniemeltä joulupukin valvovien silmien alla.

"Maaseudun Tulevaisuus palkitaan vuoden 2019 tiedottajana: ajankohtaisen ja ammattitaitoisen luonto- ja erätiedon mediana." Tällaiset olivat saatesanat kunniakirjassa, jonka Metsästäjäliiton Kymen piirin puheenjohtaja Simo Vertanen ja sihteeri Anu Pentinniemi ojensivat MT:n toimituspäällikkö Jussi Martikaiselle sunnuntaina Kouvolassa.

Eläinten joulu ja erätulet -tapahtuma järjestettiin Kouvolan raviradalla. Kyseessä on Metsästäjäliiton Kymen piirin, Jaalan-Kuusankosken riistanhoitoyhdistyksen ja Kymenläänin kennelpiirin yhteisponnistus.

Sää suosi ja tapahtumaan osallistui paljon etenkin lapsiperheitä. Puuro-annoksia oli varattu yhteensä 1 200 ja kattila oli iltapäivällä tyhjä.

Palkitsemisten ja tervehdysten lisäksi paikalla oli ihmeteltävänä ja rapsuteltavana muun muassa koiria, hevosia ja täytettyjä suurpetoja. Sisätiloissa pientuottajat myivät tuotteitaan ja paikalla vieraili myös joulupukki.

"Yhdestä hyvästä tapahtumasta pääsee moni osalliseksi", totesi Vertanen.

Lehden palkitsemisperusteita Vertanen kommentoi kuvailemalla lehden eräuutisointia ajankohtaiseksi ja ammattitaitoiseksi.

"Media ja sosiaalinen media ovat nykypäivänä tärkeässä roolissa. Jos on annettu uutisvinkkejä tai tietoja esimerkiksi villisika-aiheista, ei jutun julkaisun jälkeen ole tarvetta oikaisuille. Kentän väeltäkin on tullut kiitosta, että jutuista välittyy aiheeseen perehtyneisyys."

Maaseudun Tulevaisuudessa iloitaan palkinnosta.

”Tämä on hieno tunnustus. Eräaiheet ovat meille tärkeitä, ja lehtenä tietysti annamme luontoon liittyville harrastuksille suuren arvon”, toimituspäällikkö Jussi Martikainen sanoo.

”Erityisen hienoa palkinnossa on se, että saamme sen alan parhailta tuntijoilta, metsästäjiltä.”

MT:n lisäksi Kymen piiri palkitsi vuoden esimerkillisestä toiminnasta virolahtelaisen 40 hengen villisikajahtiporukan, joka yhteispelillä hoitaa villisikojen metsästyksen sekä ruokinta- ja kyttäyspaikat.

Jarkko Sirkiä
Maaseudun Tulevaisuus sai palkinnon vuoden 2019 tiedottajana: ajankohtaisen ja ammattitaitoisen luonto- ja erätiedon mediana.
Lue lisää

Puolassa halutaan poistaa metsästyksen ikäraja – yli 100 000 allekirjoitti adressin, jossa vaaditaan metsästyslakiin muutosta

Reko Hotin hirvimetsällä käyntiä helpottaa ­kaverin apu – sairastuminen ja pyörätuoli eivät estäneet metsästysharrastuksen jatkumista

Meppi Elsi Katainen jätti kirjallisen kysymyksen lyijykiellosta – "Ymmärtääkö komissio käytännön haasteet?"

Helsinkiläismies aloitti metsästyksen ja kirjoitti siitä kirjan – ruokailutottumusten eettisyyden pohtiminen sai haluamaan riistalihaa perheen pöytään