Erä

Suomen riistakeskus kumoaa väitteen, jonka mukaan tälle talvelle olisi sovittu yhteisestä susien jälkilaskennasta

Luken ohjelmajohtaja toteaa, että Luke ei ole kieltäytynyt jälkilaskennasta tai estänyt järjestämästä laskentaa.
Lari Lievonen
Suden kanta-arvion tietoaineistoina käytetään Tassu-suurpetohavaintojärjestelmään kirjattuja susihavaintoja, pannoitettujen susien satelliittiseurantaa, dna-näytteitä, tunnettua kuolleisuutta ja Luken tekemää maastotyötä.

Maanantain MT:n Lukijalta-palstalla on mielipidekirjoitus, jossa väitetään, että Suomen riistakeskus olisi perunut tälle talvelle suunnitellun yhteisen susijälkilaskennan. Peruminen olisi kirjoituksen mukaan johtunut siitä, että Luonnonvarakeskus (Luke) on estänyt laskennan toteuttamisen.

Sekä Suomen riistakeskus että Luke kumoavat väitteen.

"Kirjoitus on virheellinen. Riistakeskus ei ole sopinut susien jälkilaskennasta", toteaa Suomen riistakeskuksen viestintäpäällikkö Klaus Ekman.

Puheet liittyen susien jälkilaskennan järjestämisestä yhteistyössä metsästäjien kanssa ovat mahdollisesti lähteneet vellomaan Ylen 27.11. julkaiseman jutun myötä.

Ylen artikkelissa Suomen riistakeskuksen Keski-Suomen aluetoimiston riistapäällikkö Olli Kursula toteaa, että susien jälkilaskenta ei onnistu tälle talvelle, vaikka niin päätettäisiin tehdä.

Artikkelissa myös todetaan, että riistakeskus lähtee vain sellaisiin laskentoihin mukaan, jossa Luke on mukana.

"Jälkilaskennan organisointi on iso työ, joka vaatii kuukausien valmistautumisen ja jossa on mukana lukuisia ihmisiä."

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ohjelmajohtaja Sirpa Thessler kommentoi MT:ssä julkaistua mielipidekirjoitusta ja toteaa, että Luke ei ole kieltäytynyt jälkilaskennasta tai estänyt järjestämästä laskentaa.

Ylen uutinen

MT:n mielipidekirjoitus, julkaistu 9.12.

Lue lisää