Video: Iloisessa haulikkokisassa on mukana taitavia tonttuja – kumpi voittaa, Isa vai Elina? - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Iloisessa haulikkokisassa on mukana taitavia tonttuja – kumpi voittaa, Isa vai Elina?

Tapaamme videolla juuri metsästyskortin ja aseluvat saaneet nuoret, jotka kisailevat keskenään hilpeällä mielellä.

MT-Jahtikuksan joulutunnelma koetaan tällä kertaa Lempäälässä Kokkovuoren radalla, jossa järjestettiin iloinen haulikkokisa Tonttu-trap aivan joulun alla.

Mukana oli sarjoja aloittelijoille ja enemmän ampuneille, ja aika monella ampujalla oli tonttulakkikin päässä. 

Tapaamme videolla juuri metsästyskortin ja aseluvat saaneet nuoret, jotka kisailevat keskenään hilpeällä mielellä. Keskinäistä paremmuutta ratkotaan ja tulosta pohditaan äänekkäästi.

Montaa laukausta ei vielä ole takana, mutta kiekkoja särkyy jo toistakymmentä 25 kiekon sarjassa. Molemmilla on noutava koira, ja tavoite on saada haulikkotarkkuus hyväksi ennen kuin omaa pyssyä otetaan metsään mukaan.

"Minä en halua mennä koiran kanssa metsälle ampumaan huteja, enkä varsinkaan koirakokeisiin, siksi treenaan ensin ampumisen hyvään kuntoon", ilmoittaa Isa Sipola iloisesti hymyillen.

Kokkovuoren radalla ampumatoiminta on monipuolista ja vilkasta. Perinteisen kilpailutoiminnan ja siihen liittyvä harjoittelun lisäksi radalla harjoittelee suuri joukko metsästäjiä. Erilaiset yritystilaisuudet ja tutustumisammunnat, koululaisvierailut sekä vammaistoiminta pitävät radan arjen vilkkaana ympärivuotisesti. 

Joulutaukokaan ei ole pitkä. Rataa ylläpitää Pohjois-Hämeen Ampujien haulikkojaos. Ampumaeura juhlii tänä vuonna 140-vuotisjuhlaansa. P-HA on yksi Pirkanmaan vanhimmista urheiluseuroista.

"Meille on helpo tulla kokeilemaan haulikkoammuntaa, oli sitten metsästyksestä tai haulikkourheilusta kiinnostunut, aina saa opastusta", lupaa ratamestari Janne Hokkanen.

Tonttu-trap päättyy iloiseen palkintoseremoniaan piparikahveen kera. Niinkuin tietysti joulukisan pitääkin päättyä.

Lue lisää

Metsästäjäliitto ajaa kansalaisaloitteella suden kannanhoidollista metsästystä

Lukijalta: Hanhien ampumisluvista valittaminen on kiusantekoa viljelijöille – valittajien pitäisi myös maksaa satovahingot

Suojeluväki maksamaan kiusansa viljelijöille

MTK:n naakkajahti alkoi eilen – Siikaisten jahdissa heti onnettomuus