Erä

Nämä olivat tämän vuoden luetuimmat eräuutiset: Pystykorva kohtasi kaksi sutta ja pelastui, luonnosta voi löytyä kalauutteelta haisevia ruskeita paloja

Arvokisapainijan pystykorva pelastui ehkä jämäkän käytöksen vuoksi.
Timo Aalto
MT:n tämän vuoden luetuin eräuutinen kertoo jämtlanninpystykorvan ja kahden suden kohtaamisesta. Kuvan sudet ovat Ähtärin eläinpuistosta.

MT:n vuoden 2019 luetuin eräuutinen kertoo jämtlanninpystykorvan ja kahden suden kohtaamisesta. Itsenäisyyspäivänä uransa lopettanut arvokisapainija Rami Hietaniemi oli lokakuussa Haapavedellä hirvijahdissa.

Hietaniemen jämtlanninpystykorva Käpyahon Riku lähti hakulenkille valjaat päällä, joihin oli kiinnitetty kamera. Hirvihaukun ohella kamera taltioi ainutlaatuista materiaalia kahden suden ja hirvikoiran kohtaamisesta.

Susien ja koiran kohtaaminen kesti noin vartin verran. Hietaniemen mielestä koiran jämäkkä käytös pelasti sen.

"Koira ei lähtenyt pakoon, mutta ei myöskään käyttäytynyt liian aggressiivisesti. Tuijotuskilpailua siinä käytiin."

Vuoden luetuimpien eräuutisten joukkoon nousi myös juttu raivotaudin syöttirokotteiden lentolevityksestä. Levittämisen tavoitteena on estää luonnonvaraisilla eläimillä esiintyvän metsäraivotaudin leviäminen Suomeen.

Ruokavirasto korostaa, että maastosta löydettyihin syöttirokotteisiin ei saa koskea. Niihin koskeminen johtaa siihen, että pienpedot jättävät syötit syömättä niihin tarttuneen ihmisen hajun vuoksi.

Asutuksen lähelle pudonneet rokotteet, Ruokavirasto kehottaa siirtämään suojakäsineitä käyttäen metsän reunaan tai muuhun suojaisaan paikkaan, jotta lapset tai koirat eivät koskisi niihin.

Lue lisää: Jämtlanninpystykorva kohtasi kaksi sutta Haapavedellä kesken hirvijahdin, kohtaaminen tallentui videolle – koira pelastui omistajan arvion mukaan sen jämäkän käytöksen ansiosta

Luonnosta saattaa taas löytyä voimakkaasti kalauutteelta haisevia ruskeita paloja – niihin koskemisella on ikävät seuraukset

Lue lisää

Marjatta Väänänen (1923–2020) oli rohkea maaseudun elämän ja kulttuurin edistäjä

Suomi, Ruotsi ja Norja syventävät yhteistyötä susiasioissa – tavoitteena muun muassa yhtenäistää kannanseurantamenetelmiä

Sudet tappoivat metsästyskoiran ja useita kanoja Pieksämäellä – poliisi antoi karkotusmääräyksen

Video: Maanviljelijän susihavainto sai ikävän käänteen: "Kissa lähti"