MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Erä

Video: MT:n toimittaja pääsi väsyttämään haita Floridassa – "Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti"

Kuuden tunnin retken jälkeen henkilökunta fileoi syötävät kalat ja halukkaat saavat saaliinsa mukaan.

Lomamatkalla merellisille seuduille kannattaa aina tarkistaa kalastusmahdollisuudet. Kalastusmielinen ei halua vain katsella merta rannalla lojuen, ja lomasopukin säily parempana, mikäli seurueen kalahenkilö pääsee kokeilemaan onneaan ainakin kerran.

Veneen ja kipparin vuokraaminen on todella kallista, yli viisisataa on puolen päivän reissun budjetti. Mutta pienelläkin budjetilla, viidelläkympillä, pääsee kokemaan trooppista onkimista veneillä, joihin mahtuu kymmeniä kalastajia kerralla.

MT Jahtikuksa kävi testaamassa onkiretken Key Westin kaupungissa Floridan eteläisimmässä kärjessä.

Parinkymmenen onkijan joukossa oli niin ensikertalaisia kuin erittäin kokeneitakin onkijoita. Tällä paatilla ei yritetä trofeekaloja, vaan syötäviä kaloja, joita näillä vesillä onkin kymmeniä lajeja. Lähinnä toiveissa olisi saada ahvenensukuisia herkkupaloja.

Pohjoisen järvialueilta kotoisin oleva Amy kokee elämyksen kun hänen onkeensa tarttuu pieni hai.

"Hyvänen aika sain hain, anteeksi hai, ei ollut tarkoitus", huudahtaa Ashley nähdessään siimansa päässä kamppailevan nuijahain.

"Kalastelen kotipuolessa järvillä, mutta on täällä aivan eri meininki, kalat ovat paljon voimakkaampia", Amy iloitsee.

Nuijahai on vasarahain serkku. Pikkuhai pääsee takaisin mereen saalistamaan pakollisen kuvanoton jälkeen.

Porukka saa runsaasti myös syötäviä kaloja, mutta aika moni niistä on alamittaisia ja ne päästetään takaisin. Napsijat eli snapperit ovat todella herkullisia ahvenkaloja. Myös murisijoita eli gruntteja nousee paattiin monta, ne ovat niin ikään ahvenlahkoon kuuluvia kaloja.

Murisijan nimi johtuu siitä, että kala murisee kun sen nostaa vedestä.

Toimittajamme Olli Kangas saa myös hetken nauttia hain väsyttelystä, mutta siima katkeaa ennen kuin kalaa päästään nostamaan veneeseen.

"Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti", Kangas toteaa.

Kuuden tunnin retken jälkeen henkilökunta fileoi syötävät kalat ja halukkaat saavat saaliinsa mukaan. Jokaisen kalat on merkattu puukonviilloin. Saaliin voi viedä ravintolaan laitettavaksi, ellei lomaile keittiöllisessä kämpässä. Ja laiturilla päivystävät pelikaanit saavat nekin herkkupaloja.

MT Jahtikuksa suosittelee kaikille etelänlomalle joutuville kalastajille tutustumista paikalliseen kalastuspalvelutarjontaan.

Lue lisää

Katso miten sujuu majavajahti heti tappavilla raudoilla Kauhajoella ja villisikajahti Tunisiassa

Video: Mikko Ristiniemen 14-vuotissyntymäpäivä huipentui siivekkään saapumiseen – kunniavieras jopa söi sankarin kädestä

Video: Tältä näyttää Riistasiemen Oy:n koetilalla, jossa kasvatetaan riistasiemenkasveja

Video: Tero Sorosen metsojahti ei mennyt aivan nappiin, kun ihmisiä ovelammat linnut lähtivät lipettiin – "Tämmöstä se metsojen kanssa on"