Erä

Mies yritti puukottaa erätarkastajaa ja ajoi jalan yli – käräjäoikeus langetti ehdollisen tuomion

Kainuulainen mies on saanut tuomion virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja ampuma-aserikkomuksesta.
Johanna Kokkola
Rangaistuksen saanut mies on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen.

Kainuulainen mies yritti puukottaa Metsähallituksen erätarkastajaa marraskuussa 2018, Metsähallitus tiedottaa. Metsähallituksen erätarkastaja ja erävalvoja olivat valvomassa Sotkamossa, ettei metsäkanalintuja pyydetä tieltä. Tällainen metsästys on laitonta.

Valvonnan yhteydessä tarkastaja ja valvoja olivat pysäyttäneet auton. Kuljettaja vastusti auton tarkastamista, löi tarkastajaa kaksi kertaa nyrkillä ja yritti myös puukottaa tarkastajaa. Lopuksi mies pakeni paikalta ja ajoi tarkastajan jalan yli.

Kainuun käräjäoikeus määräsi miehelle kymmenen kuukauden ehdollisen rangaistuksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja ampuma-aserikkomuksesta. Oikeuden mielestä miehen piti tietää, että erätarkastaja ja valvoja olivat virantoimituksessa.

Kainuulaismies on valittanut rangaistuksesta hovioikeuteen.

Lue lisää

Eräpartion ja paikallisten kohtaamisissa eivät tunteet kuohu – rikosylikomisario toivoo, että SusiLife-hankkeen päättyminen vuonna 2025 ei päätä eräpartiotoimintaa

Brittimedia: Kansanedustaja kuoli puukotuksessa omassa vaalipiirissään

Alaikäinen poika puukotti tuntematonta miestä kadulla Helsingissä – poliisi epäilee tapon yrityksestä

"Selkeästi tämän vuoden vilkkain vuoro" – lämmin koulujenpäätösviikonloppu sai ihmisiä kaduille ja nosti poliisitehtävien määrän korona-aikaa edeltävälle tasolle