Susi seurasi vauvan kanssa ulkoillutta äitiä Kauhajoella – poliisi teki sudesta lopetuspäätöksen - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Susi seurasi vauvan kanssa ulkoillutta äitiä Kauhajoella – poliisi teki sudesta lopetuspäätöksen

Yleensä karkotus- tai lopetuspäätöksen tekee Suomen riistakeskus, mutta akuutissa vaaratilanteessa luvan voi antaa myös poliisi.
Petteri Kivimäki
Kauhajoella ihmisiä seuranneesta sudesta tehtiin viikonloppuna lopetuspäätös. Kuvan susi ei liity tapaukseen – se on kuvattu Ähtärin eläinpuistossa.

Poliisi teki viikonloppuna lopetuspäätöksen Kauhajoen Haukanperän alueella liikkuvasta, ihmisarkuutensa menettäneestä sudesta.

"Kyseinen susi oli seurannut kävelyllä ollutta ihmistä aina tämän kotipihaan saakka ja jäänyt tämän jälkeen kiertelemään pihamaalle ennen paikalta poistumistaan", Pohjanmaan poliisi kertoo tiedotteessaan.

Ilkka-lehden mukaan susi oli seurannut vauvan kanssa lenkillä ollutta äitiä metsästä kodin pihapiiriin asti Hangaskylässä. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Kauhajoki-lehti, joka julkaisi Facebook-sivullaan myös videon pihalla liikkuvasta sudesta.

Poliisi kertoo tehneensä suden lopetuspäätöksen kokonaisharkintaan perustuen. Päätöksen toteutus on annettu alueen SRVA-toimijoille. Häirikköeläintä ei ole toistaiseksi löydetty.

Susien karkotus- ja lopetuspäätöksissä ensisijainen toimija on Suomen riistakeskus. Mikäli kyse on akuutista vaaratilanteesta, voi karkotus- tai lopetuspäätöksen tehdä myös poliisiviranomainen.

Kauhajoen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Latvanen epäilee Ilkka-lehden haastattelussa, että susilauman ulkopuolella elävä nuori yksilö on edellisen vuoden pentueen jäsen, joka on lähtenyt hakemaan omaa reviiriään.

Ilkka: Poliisi: Kauhajoella perheenäitiä kotipihaan saakka seurannut susi lopetetaan – Paikallisella riistanhoitoyhdistyksellä parikymmentä henkilöä valmiudessa susihavainnon varalta

Lue lisää

Riistakamera tallensi tilanteen Nivalassa: Hirviemä yrittää suojata kaksosvasoja susilta

Lukijalta: Virossa sudet pysyvät metsissä ja kansa on tyytyväinen, vaikka susitiheys on moninkertainen Suomeen verrattuna

Suojatie ei ole vieläkään nimensä veroinen, poliisi varoittaa

Susi Virossa ja Suomessa