Erä

Video: Kuhmolaiset Tanja ja Markku Aittokoski päättivät alkaa kasvattaa fasaaneja metsästyskoirien treenitarpeisiin – tilojen valmistumisen jälkeen he eivät ole kokeneet vapaa-ajan ongelmia

Vastaanotto niin maanomistajilta kuin muiltakin yhteistyökumppaneilta on ollut positiivinen ja kannustava. 

Fasaanitila Kuhmon ja Hyrynsalmen rajalla kuulostaa aika absurdilta, mutta viime vuosi osoitti että sille on tilausta. Aittokosken fasaanitilan perustaneet Tanja ja Markku Aittokoski eivät ole kokeneet vapaa-ajan ongelmia sen jälkeen, kun he saivat tilat valmiiksi.

Aittokoskien kodin yhteyteen Kuhmon Kuusamonkylälle perustettu fasaanitila kasvattaa fasaaneja metsästyskoirien treenitarpeisiin.

Tarve lähti Aittokoskien omista koirista ja niiden koulutuksesta. Aluksi ajatuksena oli kasvattaa muutamia kymmeniä fasaaneja, mutta loppujen lopuksi tilat rakennettiin isommalle lintumäärälle. Viime syksy osoitti palvelun tarpeellisuuden, ja nyt kuluvana vuonna toimintaa on tarkoitus kehittää eteenpäin.

Fasaanien ja mahdollisesti myös muiden lintujen ympärille suunnitellaan erilaisia yhteistyökuvioita muiden paikkakunnan yritysten kanssa, jotta muodostuisi uusia mahdollisuuksia metsästysmatkailuun. Aittokosket kertovat, että vastaanotto niin maanomistajilta kuin muiltakin yhteistyökumppaneilta on ollut positiivinen ja kannustava.

Lue lisää