Erä

Metsästäjäliitto sai 100 000 euron järjestöavustuksen – raha myönnettiin lisätalousarviossa

Avustusta on tarkoitus käyttää muun muassa Vastuullista metsästystä kosteikolla -oppaan jakeluun metsästäjille.
Lari Lievonen
Metsästäjäliiton aluekouluttaja Veli-Matti Pekkarinen on kiertänyt ympäri Suomea kertomassa keinopesistä niin metsästäjille kuin koululaisillekin, kuten kuvassa. Kuva on vuodelta 2016 Lieksan koululaisten eräpäivästä.

Valtiovarainvaliokunta myönsi ennen vuodenvaihdetta lisätalousarviossa Suomen Metsästäjäliitolle 100 000 euron järjestöavustuksen. Kyseessä on ympäristöministeriön valtionavustus järjestöille ja ympäristönhoitoon.

Liitto ohjaa yleisavustusta kampanjaan, jossa kartoitetaan metsästäjien luonnonhoitotöitä, esitellään tuloksia ja koulutetaan metsästäjiä. Riistan metsä-, vesi ja peltoelinympäristön hoito on yksi merkittävimmistä aiheista, ja monimuotoisuuden hyödyt koskettavat kaikkia lajeja, mainitaan perusteluissa.

”Metsästäjäliitossa toteutetaan Vastuullista metsästystä kosteikolla -opas, jota on järjestöavustuksen avulla tarkoitus jakaa metsästäjille Jahti-jäsenlehden välissä tämän vuoden toisessa numerossa”, Metsästäjäliiton vesilintuasiantuntija Jaska Salonen kertoo.

Ensi vuonna esillä on erityisesti pesintämenestyksen edistäminen keinotekoisilla pesimälaitteilla. Ne suojaavat hautovaa emoa nisäkkäiden ja varislintujen saalistukselta.

Lue lisää

Metsästäjäliiton Silpola: Peura-asiassa tulee löytää yhteinen valtakunnallinen linjaus tavoiteltavasta valkohäntäpeurakannan koosta

Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi avautui tänään – allekirjoituksia kertynyt vajaa 3 000

Metsästäjäliitto ajaa kansalaisaloitteella suden kannanhoidollista metsästystä

Villieläintorit kiellettävä