Video: Panu Hiidenmies valmistautui Tunisiassa odottavaan villisikajahtiin Lopella – ohjelmassa oli niin aseen tarkkuuttamista kuin harjoitteluakin - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Panu Hiidenmies valmistautui Tunisiassa odottavaan villisikajahtiin Lopella – ohjelmassa oli niin aseen tarkkuuttamista kuin harjoitteluakin

Lopen ampumaradalla suoritettujen koeammuntojen tuloksena osumat alkoivat pikkuhiljaa löytää kohteensa sieltä mistä pitikin.

MT Jahtikuksan Panu päätti lähteä kaamosta pakoon ja suunnata etelän aurinkoon villisikajahtiin. Kohteena oli Tunisia. Villisikaa saa Tunisian metsästyslainsäädännön mukaan kaataa ainoastaan haulikon luodilla eli niin kutsutulla täyteisellä.

Hetken selvittelyn jälkeen täyteisvalikoimasta nousi esiin latvialaisvalmisteinen Dupleks Hexolit. Tässä täyteisessä villisian pysäyttävää tehovoimaa piisaa. Tehoista ei olekaan kysymys. Panu joutui haasteiden eteen tarkkuuttaessaan vanhaa Remingtonin pumppuhaulikkoaan jahtikuntoon.

Villisian ajometsästys on vauhdikasta puuhaa ja osumatarkkuuttakin vaaditaan. Lopen ampumaradalla suoritettujen koeammuntojen tuloksena osumat alkoivat pikkuhiljaa löytää kohteensa sieltä mistä pitikin.

Tehokas osuma-alue on villisiallakin kohtuullisen pieni, ja vauhdilla laukkaava sika on siinä mielessä haasteellinen maali. Itse jahdista myöhemmin lisää, mutta kurkataanpas ensi, kuinka harjoittelu ja tarkkuuttaminen onnistuivat Lopella.

Lue lisää

Video: Pukkien sarvien hankausjälkiä tutkimassa

Video: Tämä yllättävä lisuke sopii täydellisesti riistalinnun kaveriksi

Video: Kyyhkyt tulevat — vielä ehtii radalle!

Video: Ivalolainen Sami Lappi on kova kalamies ja kiintynyt kotiseutuunsa – "Minähän en täältä lähde kilon paloinakaan"