Erä

Metson ja teeren talvipyynti alkoi vuosikymmenten tauon jälkeen pohjoisessa

Jahti jatkuu puolentoista viikon ajan tammikuun loppuun asti.
Markku Vuorikari
Maan pohjoisosissa metson ja teeren metsästys on tänä vuonna sallittu 20.–31. tammikuuta.

Suomessa päästään vuosikymmenten jälkeen kokeilemaan metsäkanalintujen talvipyyntiä. Tänään alkoi maan pohjoisosissa metson ja teeren metsästys, joka jatkuu 31. tammikuuta asti, tiedottaa Suomen riistakeskus.

Metsäkanalintujen metsästysajat perustuvat tarkkaan ja kattavaan kantojen seurantaan, muistutetaan tiedotteessa.

Itä-Lapin ja Koillismaan alueiden pitkään jatkunut metsokannan kasvu antaa mahdollisuuden kokeilla lumiolosuhteiltaan muuta maata haasteellisemmilla alueilla urosmetsojen metsästystä.

Urosmetson metsästys on sallittua Itä-Lapissa ja Koillismaalla. Urosteertä puolestaan saa metsästää Itä-Lapin ja Koillismaan lisäksi Kainuun sekä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevissa Utajärven ja Vaalan kunnissa.

Riistakeskus muistuttaa, että latvalinnustuksessa on hyvä huomioida turvallisuusnäkökohdat kivääriaseilla ammuttaessa, säädökset aseen kuljettamisessa moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla sekä liikenneväylistä johtuvat rajoitukset unohtamatta kestävän metsästyksen periaatteita.

Metson metsästys on sallittu seuraavilla alueilla:

LAPPI: Kemijärvi, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Salla, Savukoski ja Sodankylä. POHJOIS-POHJANMAA: Kuusamo, Pudasjärvi ja Taivalkoski.

Teeren metsästys on sallittu seuraavilla alueilla:

KAINUU. LAPPI: Kemijärvi, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Salla, Savukoski ja Sodankylä. POHJOIS-POHJANMAA: Kuusamo, Pudasjärvi, Taivalkoski, Utajärvi ja Vaala.

Lue lisää

Metsäkanalintujen metsästys alkaa perjantaina – saalismäärät on syytä pitää kohtuullisina

Kun metso putosi veteen, metsästäjästä tuli hetkessä noutava lintukoira

Metsäkanalintujen metsästysaikoihin esitetään pidennyksiä – myös urosmetson ja -teeren talvimetsästys halutaan sallia aiempaa laajemmin

Hätävilkut päällä metsonpoikasten takia