Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla

Alastarolla kaadetaan suuri määrä valkohäntäpeuroja vuosittain.

MT- Jahtikuksa selvitti, kuinka sujuvat suurseuran peuratalkoot vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla. Onnistumisen taustalta löytyi aktiivinen nuorisotoiminta ja urheilullinen asenne yhdistettynä metsästysammuntaan.

Alastarolla kaadetaan suuri määrä valkohäntäpeuroja vuosittain. Myös kaudella 2019 – 2020. Alastaron metsästysseura ottaa nuoria mukaan toimintaan ja he todella pääsevät mukaan metsästykseen aivan eri tavalla kuin edeltävät sukupolvet.

Eero Rantanen on hyvä esimerkki siitä, kuinka nuoret saadaan innostumaan metsästyksestä ottamalla heidät mukaan kaikkeen toimintaan heti harrastustaipaleen alusta alkaen. 

Rantasen vanhemmat eivät metsästä, mutta nuorimies otettiin mukaan ampumaradalle ja jahtiin paikallisen metsästysseuran aktiivisten hirvenjuoksijoiden toimesta. Nyt pitkä ja hoikka metsästäjä osallistuu itsekin aktiivisesti metsästysammuntaan sekä pien- ja suurriistajahteihin. Hän on myös saanut mukaan kaveripiiristään muita samanhenkisiä nuoria vanhenevan metsästysseuran ikärakennetta nuorentamaan.

Mutta osuuko Eero tositilanteessa juoksevaan peuraan? Onko harjoittelusta ollut hyötyä?

Lue lisää

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

Video: Taru Naapurin kennelin treeneissä on tiukan ammattimainen meno – "Maltillinen passikoira on hiljainen ja tarkkaavainen"

Video: Ida Appelgrenin haukkukisa ei mennyt aivan putkeen, kun hänen nuorella koirallaan oli enemmän intoa kuin taitoa – "Lintu varmasti oli puussa, mutta me ei kuultu sen lähtöä"

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu