Erä

Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla

Alastarolla kaadetaan suuri määrä valkohäntäpeuroja vuosittain.

MT- Jahtikuksa selvitti, kuinka sujuvat suurseuran peuratalkoot vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla. Onnistumisen taustalta löytyi aktiivinen nuorisotoiminta ja urheilullinen asenne yhdistettynä metsästysammuntaan.

Alastarolla kaadetaan suuri määrä valkohäntäpeuroja vuosittain. Myös kaudella 2019 – 2020. Alastaron metsästysseura ottaa nuoria mukaan toimintaan ja he todella pääsevät mukaan metsästykseen aivan eri tavalla kuin edeltävät sukupolvet.

Eero Rantanen on hyvä esimerkki siitä, kuinka nuoret saadaan innostumaan metsästyksestä ottamalla heidät mukaan kaikkeen toimintaan heti harrastustaipaleen alusta alkaen. 

Rantasen vanhemmat eivät metsästä, mutta nuorimies otettiin mukaan ampumaradalle ja jahtiin paikallisen metsästysseuran aktiivisten hirvenjuoksijoiden toimesta. Nyt pitkä ja hoikka metsästäjä osallistuu itsekin aktiivisesti metsästysammuntaan sekä pien- ja suurriistajahteihin. Hän on myös saanut mukaan kaveripiiristään muita samanhenkisiä nuoria vanhenevan metsästysseuran ikärakennetta nuorentamaan.

Mutta osuuko Eero tositilanteessa juoksevaan peuraan? Onko harjoittelusta ollut hyötyä?

Lue lisää

Video: Kalastustubettaja Jaakko Rinta-Rahko neuvoo, millaisilla kalastusvälineillä ruijanpallasta kannattaa pyytää

MT laajentaa eräsisältöjen tarjontaa: Maaliskuussa alkaa eräaiheinen televisiosarja, joka on tuotettu yhteistyössä Jahtikuksan kanssa

Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa"

Video: Janne Kummala toteutti lapsuuden haaveensa ja hankki koiranpennun – näin Piikun pentuaika sujui