Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa"

Historialliset 12 päivää mustan linnun pyyntiä tammikuussa on ollut monelle nuoremman polven metsästäjälle uutta.

Lakimuutoksella mahdollistettu latvalinnustus on saanut metsästäjiä liikkeelle Pohjois-Suomessa. Historialliset 12 päivää mustan linnun pyyntiä tammikuussa on ollut monelle nuoremman polven metsästäjälle uutta. Osassa maata on mahdollista pyytää myös metsoa, mutta Kainuussa lupa oli ukkoteerelle.

Talvipyynti ei suosinut alkupäästä metsästäjää kelien puolesta. Lumisateesta vesikeliin ja kovaan tuuleen vaihdelleet säät olivat haasteellisia Kainuussa.

Jahtikuksa lähti Antero Kyllösen ja nuoren Jaska-pystykorvan mukaan hiihtämään Kuhmoon.

“Lähdetään hiihtämään suoalueelle. Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa. Ilma on vähän liian tuulinen ja hanki on liian kova. Lintu kuulee rahinan melko kaukaa. Ei ole isoja toiveita saaliista tälle päivälle. Se ei ole tärkeintä”, Kyllönen sanoo Jahtikuksan videolla.

Maisemasta ei ainakaan jää latvalinnustus kiinni Kainuussa. Kuhmon vanhat suot suorastaan kuiskivat lintujen asuvan täällä. Kyllönen on latvalinnustanut aiemminkin, silloin tosin lintukannat olivat vahvemmat.

Lue lisää

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

Video: Taru Naapurin kennelin treeneissä on tiukan ammattimainen meno – "Maltillinen passikoira on hiljainen ja tarkkaavainen"

Video: Ida Appelgrenin haukkukisa ei mennyt aivan putkeen, kun hänen nuorella koirallaan oli enemmän intoa kuin taitoa – "Lintu varmasti oli puussa, mutta me ei kuultu sen lähtöä"

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu